Pages

Remppatarinoita osa 2

perjantai 3. lokakuuta 2014


Jutan remppatarinat saa nyt jatkoa, tällä kertaa vuorossa keittiö.

Keittiö oli meillä se, joka nielaisi isoimman osuuden budjetistamme. Tämä oli toki odotettavissa ja näin olimme budjetoineetkin. Teimme kuitenkin aika hyviä löytöjä, joista olemme aika ylpeitä. Keittiö onnistui muutenkin niin hyvin, että se jaksaa ilahduttaa edelleen ja uskon, että vielä pitkään tulevaisuudessakin.

Pyysimme tarjousta keittiön kaapeista muutamasta paikasta, mutta meille parhaan vaihtoehdon tarjosi Saneria. Ovien sävy oli juuri täydellinen mattamusta ja sopivat vetimetkin löytyi samasta pajasta. Mulla on joku fiksaatio vetimiin, jostain syystä yleisesti vihaan niitä. Halusin siis jotkut huomaamattomat vetimet. Edellisessä keittiössä meillä oli vetokololliset kaapit ja laatikot, nyt halusin jotain erilaista. Sopiva työtaso löytyi Bauhaussista huomattavasti edullisempaan hintaan, kuin keittiöliikkeistä, enkä koe sen olevaan yhtään huonompi. Kannattaa siis mennä tutustumaan valikoimaan, jos keittiöremontti on edessä. Siinä voi säästää sievoisen summan rahaa. Keittiötä remontoidessa kannattaa kuitenkin muistaa, ettei välttämättä kannata valita sitä halvinta vaihtoehtoa. Keittiön kaapit ja laatikot ovat kuitenkin kovalla kulutuksella ja niiden tulisi kestää monta vuotta vielä remontin jälkeenkin.

Keittiön koneet ostimme sisustaminen & rakentaminen-messuilta Gigantin osastolta, josta saimme hyvät tarjoukset.  Meillä ollaan sen verran heikkohermoisia kokkeja, että hermo ei kestä yhtään jos koneet temppuilee tai ei toimi kunnolla. Siispä valitsimme nyt hyvät kodinkoneet, mutta messuhintaan saimme ne silti edullisemmin kuin edellisen keittiön huonompi laatuisemmat koneet. Suosittelen siis kyyläämään messujen tarjontaa ja tarjouksia. Viime vuoden rakentaminen ja sisustaminen-messut osuivat meille täydelliseen aikaan ja niistä oli meille tosi suuri hyöty jopa taloudellisesti.

Edellisestä keittiöremontista viisastuneina me päätimme pitää kaikki toiminnot entisillä paikoillaan, jolloin vältyimme suurimmilta sähkäri- ja putkarilaskuilta. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta hyvä keino säästää muutama penni.

Myös keittiön asennuksessa säästettiin, sillä kaapit asennettiin itse. Suurena apuna asennuksessa oli avomieheni ammattitaitoinen ystävä, kalja- ja kahvipalkalla. Suuri kiitos avusta! (I know you're reading!) Miesten puuhastelun seuraaminen oli melko hauska ohjelmanumero. Siitä olisi melkein riittänyt matskua johonkin reality-ohjelmaankin. Mä koitin pysyä poissa jaloista.
Keittiön välitilaan valitsimme mikrosementin, joka ei myöskään ollut edullisin vaihtoehto, mutta erilainen ja me molemmat tykästyimme siihen. Mikrosementtien hinnat vaihtelevat valmistajista riippuen tosi paljon, joten kannattaa vertailla ja pyytää tarjouksia useammasta paikasta. Me löysimme sopivan vaihtoehdon Mattoliike Sepristä. Hiljattain tutustuimme myös Belle Artin huikeaan valikoimaan.

Keittiö on nyt just eikä melkeen sellanen kuin haluttiinkin. Mitään en muuttaisi! Ja vaikka vaalea puutaso on erittäin haastava ja vaatii hellää huomiota ja rakkautta, niin se on sen arvoinen.

Loppukevennykseksi saatte ihailla tuota kahvia hörppivää tanttaa, jolla on jonkin näköinen polkkatanssi käynnissä näköjään. Käykäähän lukemassa myös Styleroomin uusin jäsenesittely. Siellä saattaa olla tuttu pärstä pörisemässä.


4 kommenttia:

 1. Keittiönne on aivan huikean kaunis. Olen itse samanlainen säästäjä, joten kaikki kulut mietitään aina tarkkaan. Hyviä löytöjä olitte tehneet. Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä penniä venytettiin ja hyvin se saatiin venymään :)

   Poista
 2. Eipä voi sanoa muuta kuin että selvästi ammattitaidolla suunniteltu, kaunis ja taatusti juuri teille toimiva keittiö. Monta asiaa oon itsekin oppinut ekasta keittiöprojektistani. Tuskin maltan odottaa seuraavaa. Tekisin muutaman asian toisin, vaikka onnistuneita ratkaisuja toki on enemmän. Tilan ja budjetin mukaan oli pakko tehdä kompromisseja, mutta niinhän se aina on. Mut on se huippua saada itse suunnitella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii kyllä hyvin ja kaikki on just oikeilla paikoillaan, sopivasti säilytystilaakin. Saareke on ihan huippu! Aluksi meinasin, ettei laiteta saareketta ollankaan, vaan ruokapöytä siihen, mutta olen tyytyväinen, että jätettiin ruokapöytä pois, sillä saarekkeen säilytystila on kullan arvoista!

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!