Pages

kaunotar

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ostin vuosi sitten nettihuutokaupasta ränsistyneen ja elämää nähneen Tapiovaaran suunnitteleman Domus tuolin. Tuoli oli aiemmin maalattu kerman väriseksi ja siinä oli ruskea keinonahka verhoilu. Käytin muutaman kesäisen vapaapäivän mökin laiturin nokassa kunnostaen tätä kaunotarta. Kyllä klassikot vaan kestää aikaa! Tämä on ehdottomasti yksi suosikkituoleistani ikinä. Toivottavasti sillä olisi vuosia yhtä paljon edessä kuin takanakin.


6 kommenttia:

 1. Domus on lempparini. Selaan vaan blogiasi ja huokailen. Kohta rajoitan kommentointia, mutta tämä vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa, että kommentoit! :) Kiva tietää, että joku jaksaa lukea mun jorinoita! Domus on kyllä niin mahtava tuoli! Pirkka tuolin kanssa ovat jaetulla ykkössijalla lemppareissani.

   Poista
 2. Hei! Löysin oman Domukseni roskiksesta ja yrittänyt etsiä kunnostusvinkkejä. Mitä maalia käytit tuossa? Olisin tosi kiitollinen vastauksestasi. Tosi kiva blogi sinulla, jäänpä tänne lukemaan muitakin juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä ensiksi hioin vanhan maalin ja lakan pois. Sitten korjasin mahdolliset kolot ja viiluhalkeamat kemiallisella puulla (kemisk trä) tai puukitti käy myös. Maalina käytin Tikkurilan empire kalustemaalia, joka tasoittuu kivasti eikä siitä jää siveltimen jälkiä juurikaan. Tsemppiä kunnostukseen! Ja kuka hölmö heittää Domuksen roskikseen? :O

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Tuolista oli mennyt jalka poikki, mutta liimattiin se puuliimalla. Pinnat ovat tosi huonossa kunnossa, pitivät ilmeisesti parvekkeella ja se myös haisee vahvasti tupakalle. Kyllä se nätiksi tehdään ;)

   Poista
  3. oih! kuullostaa pahasti laiminlyödyltä domus tuolilta! Toivottavasti saatte siitä vielä soivan pelin! Pieni patina on kyllä aina vaan plussaa, mutta jalat olis ihan kiva olla kyllä :D mä löysin tänään sattumalta Thonet-tuolin hintaan 15 €! Sekin vaatii vähän freesausta.

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!