Pages

ennen / jälkeen vol. 1

tiistai 23. syyskuuta 2014

Nyt kun ollaan saatu portaiden kaidekkin paikoilleen, niin teki mieli verrata melkein valmista remonttia lähtötilanteeseen. Vielähän täällä riittäisi tekemistä. Muutama lista repsottaa tai puuttuu kokonaan, mutta muuten alkaa olla valmista.

En tajunnut itse ottaa kunnon kuvia lähtötilanteesta. Sillon tuntui paljon tärkeämmältä hävittää tuo parven säleikkö sekä muoviset haitariovet. Alakerrasta ensimmäisenä purettiin tuo eteisen pömpeli ja keittiö. Vasta siinä vaiheessa tuli mieleen ottaa kuvia, mutta nekin otin puhelimella. Käytämpä tässä siis Oikotiellä asuntoilmoituksessa olleita kuvia, joista koko homma alkoi.

Mitään tarvetta muuttamiselle ei ollut. Olimme juuri saaneet edellisen asunnon remontoitua, mutta molempia kuitenkin hieman pänni kuitenkin kerrostaloasuminen. Asuntoomme kuului kun yläkerran naapuri kävi helpottamassa oloaan vessassa, seinänaapurin keskustelut, liikenteen hölinä ja joka kerta kun joku avasi rappumme alaoven. Tylsähkön työpäivän ratoksi selasin siis huvikseni asuntoilmoituksia ja törmäsin tähän nuhjuiseen loft asuntoon, jossa näin kuitenkin suurta potentiaalia. En itseasiassa edes haluisi ostaa vimotten päälle remontoitua asuntoa, koska yleensä niissä on aina jokin juttu joka ärsyttää. Haluan päästä toteuttamaan itseäni ja tehdä kodistä meidän näköisen. Tämä pikkuruinen asunto antoi siihen mahdollisuuden.

Esittelen teille nyt alakerran muutoksen kylpyhuonetta lukuun ottamatta. Remontti on tehty melko pienellä budjetilla, mutta ero on silti melkoinen! Vai mitä olette mieltä? Kannattiko?
43 kommenttia:

 1. Onnistunut remontti! Millä korkea seinä on käsitelty? Näyttää meinaan tosi hyvältä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Se on saneerauslaastilla tehty. Helppo ja halpa tapa saada raffia pintaa :)

   Poista
 2. Ai että kannattiko?! Mieletön muutos! Ihan mahtava lopputulos. :)

  VastaaPoista
 3. Todellakin!
  -Jolli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meistäkin kannatti! Omaa kätten jälkeä voi nyt ylpeänä katsella :D

   Poista
 4. Ihan huikea muutos ja erittäin onnistunut! Eikä uskoisi, että on pikku budjetilla tehty, kun on niin hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pienelläkin budjetilla saa hienoja juttuja kun osaa panostaa oikeisiin juttuihin.

   Poista
 5. Melkoinen kohennus! Taitavia olette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Siinä säästää kyllä sievoisen summan kun ite tekee :)

   Poista
 6. Huikea! Ootte todella onnistuneet. Minkäs kokoinen asunto onkaan? Ja mistä niitä saisi lisää? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kompakti 55m2. Alakerrassa 37 m2 (joista 7m2 on kylppäriä) ja parvi on 18 m2. Parvella mahtuu ihan normaalisti kävelemään ja seisomaan, sillä huonekorkeus on korkeimmasta kohtaa jotain 240 cm paikkeilla. Tuo kattohan on aika erikoinen, kaareva.

   Poista
 7. Ai apua! No siis todellakin kannatti! Vautsi, mikä muutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kiva itsekkin katsella jo tuota muutosta. Olen melkeen jo unohtanut miten kamala tää ennen oli. Keittiössäkin lojui puoli vuotta vanhoja homeisia paprikoita! ugh!

   Poista
 8. Huippuu! Pieni budjetti taitaa joskus hyödyksikin. Silloin pysyy paketti paremmin kasassa eikä tule kaikenlaisia ripi-rapi-tuo-olis-kivaa-ja-tuo-olis-kivaa -räpellyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee vähän tarkemmin harkittua kaikkea kun on tiukka budjetti. Avain asia on, että pitää kokonaisuuden kasassa! Pitää panostaa oikeisiin juttuihin ja työn voi silti tehdä siististi vaikka budjetti olisikin pieni. Me säästettiin siinä paljon että tehtiin ite niin paljon kuin pystyttiin.

   Poista
 9. Aikamoinen muutos! Vaatii silmää nähdä asunnon potentiaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lempipuuhaa on katsella asuntoilmoituksia ja miettiä et miten niitä remontoisi :) Lopputulos on nyt tosi lähellä sitä mitä jo asuntoilmoituksen kuvia katsellessa suunnittelin.

   Poista
 10. Upea! Ei tahdo enää samaksi asunnoksi tunnistaa. Olette tosi taitavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tämä nyt kyllä isomman ja avaramman oloinen :) ja tietysti enemmän meidän näköinen

   Poista
 11. Todella tyylikästä! Ei uskoisi samaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavaksi vuorossa sitten parven ennen ja jälkeen kuvat, kunhan ehdin kuvaamaan.

   Poista
 12. Todellakin kannatti! Aivan upea!

  VastaaPoista
 13. En voi kuin yhtyä edellisiin: siis ihan wau - huikea ero! Ja vaikka sanot, että teitte minibudjetilla, niin ei todellakaan siltä näytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tähän rahaa on mennyt, mutta kerrankin mietittiin aika tarkasti mihin sitä laitetaan. Ollaan panostettu ja pihistetty oikeissa kohdissa :)

   Poista
 14. Ei voi kuin ihastella, sehän on kuin eri asunto! Kaikki natsaa yhteen just eikä melkein. Erityisesti tykkään tuosta portaikosta, näyttää niiiiin paljon paremmalta ja jotenkin "oikeammalta" noin. :)

  Selailin blogisi keittiö-kategoriaa ja löysin esittelyn vanhasta keittiöstänne (http://muotopuoliblog.blogspot.fi/2014/03/uutta-kookkia-odotellessa.html). Meillä on keittiöremppa tulossa ja kalusteet otetaan valkoisena. Mitä materiaalia tuo teidän taso oli ja oliko väri ihan musta vai tummanharmaa tms.? Allas näyttää aika samalta kuin mitä ollaan kaavailtu, mutta epäröin vielä miltä se näyttäisi pikimustan tason kanssa.

  VastaaPoista
 15. Kyllä munkin mielestä portaikko ja koko muukin kämppä on nyt aikalailla parempi :D

  Voi vitsi, tuli hetkellinen ikävä vanhaa asuntoa! Keittiö oli niin kiva :) Mattamustaa kalanruotokuvioista lattiaa on kova ikävä! Mutta niin, keittiön taso oli kompaktilaminaattia ja oli ihan musta. Allas oli myös musta ja ne kävi hyvin yhteen. Taso oli siitä ihana, että se näytti vain sentin paksulta, vaikka todellisuudessa siinä oli paksumpi levy alla. Pieni miinus siitä, että pyyhkiessä tasoon jäi rantuja, mutta jos käytti lasinpesusuihketta, niin ei jäänyt. Hankittiin koko keittiö silloin Gigantista. Ootko sattumalta tutustunut Gigantin Epoq-keittiöhin? Jos et, niin ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Mustaan tasoon taitaa tosiaan aika herkästi jäädä jälkiä, mutta ehkä sen kanssa pystyisi elämään. :) Oliko tuo teidän vanha allas myös Gigantista? Me ollaan mietitty Marmorin Bario -allasta, ymmärtääkseni hintalaatusuhde kohtaa siinä varsin mainiosti. Ollaan käyty katsomassa Epoq-keittiöitä, mutta päädytään todennäköisesti Kvikiin kun sieltä saa alakaapistot himpun verran isompina.

   Poista
  2. Kyllä sen kanssa pystyy elämään! Naarmuja siihen tasoon ei kyllä tullut. Ainoa miinus oli ne rannut, joita jäi pyyhkimisestä. Mutta helppohoitoisempi se oli kuin tuo meidän nykyinen vaalea puutaso. Allas oli myös Gigantista, meillä on melkein samanlainen nytkin, eri valmistajan tosin. Kvikin keittiöt on kyllä ihan mahtavia juuri ton suhteen, että niissä on enemmän tilaa!

   Poista
 16. Voi apua kuinka kaunista! oon aivan sanaton mikä muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kova työ palkitaan nyt, kun saa nauttia työn hedelmistä :)

   Poista
 17. Muuten siis aivan mielettömän kaunis koti! Mutta toi sohva... joku siinä on että härkkii mun silmään :D Oiskohan se liian tumma omaan makuun...

  Mutta ihan loistava oivallus toi lasiseinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Se sohva on kuule munkin inhokki, mutta se on mun miehen prescious. Olen jo oppinut elämään sen kanssa. Kaikkialla muualla kämpässä on mun hömpötyksiä, joten suotakoon hänelle sohva :)

   Poista
  2. Hahhahah suotakoon se hänelle :D Oot sentään vähän onnistunut jemmaamaan sitä vaaleiden sisustustyynyjen alle. ;)

   Poista
  3. Joo! Mitä enemmän tyynyjä, sen parempi! :D

   Poista
 18. Super hieno lopputulos! Annan aineski sataviiskyt pistettä, siis vähintään. En voi edes sanoa mikä kohta on paras, kun kaikki on parhaita.

  Saneerauslaasti rules. Kerran laitoin ja huhhei kun oli hieno.

  Miehen sohva, reps :D Miehet on niin jyrän alla noissa sisustusjutuissa. Hyvin ne kuiteskin tekee työtä käskettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) En mäkään oo päättänyt mistä tykkään eniten, mutta keittiö on kyllä tosi jees omastakin mielestä.

   Juu sohvasta ei hevillä luovuta! Kaikkeni olen yrittänyt! Se on varmaan satavuotias tuo sohva ja alkaa olla aika kamala.

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!