Pages

Kiukkua ja inspiraatiota

perjantai 19. syyskuuta 2014

Meillä on ollut kylpyhuoneen kanssa tuijotuskilpailu. Mä tuijotan ja se vastaa nuhjuisella olemuksellaan. Styleroom remppahaasteen voiton myötä, meillä oli suunnitelmissa freesata kylppäri pienellä budjetilla. Meillä itseasiassa olikin jo hyvät suunnitelmat, millä saisimme kulahtaneen ilmeen kertaheitolla freesattua tähän päivään. Suunnitelmissa oli nimittäin hartsipinnoite, jonka olisimme laittaneet vanhojen laattojen päälle. Emme valitettavasti saaneet tähän kuitenkaan lupaa taloyhtiöltä. Laattojen päälle ei saada laittaa mitään. Ainoa vaihtoehto olisi ollut purkaa seinät ja lattia kokonaan, levyttää uudelleen, laittaa asianmukainen vesieristys ja sitten olisimme saaneet tehdä melkeimpä mitä vain. Tässä vaiheessa ei puhuta enää pienen budjetin remontista, joten hävisimme tämän erän. Eipä auttanut muu kuin painaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

En ole ihan vielä päässyt yli ärtymyksestä, mutta nyt suunnitellaan silmät kiiluen uutta saunaa! Tämäkään ei itseasiassa ole lainkaan huono vaihtoehto, sillä saunomme melkein joka ilta tuossa pikku kopperossamme. Jotkut pitää varmaan hulluna, että sitä ihan vapaaehtoisesti ängetään itsemme pieneen kuumaan koppiin ja hikoillaan itsemme näännyksiin. 

En ole varma olenko koskaan nähnyt pienempää saunaa kuin tuo meidän 140 x 130 cm koppi, josta kulmaan sijoiteltu ovikin nappaa vielä palasen pois neliöistä. Siitä me aiomme kuitenkin taikoa kahdelle ihmiselle sopivan pakopaikan. Lauteiden sijoitteluun tila ei anna vaihtoehtoja, mutta paneeli- ja laudevaihtoehtoja on nykyään tosi paljon! 

Tässä pari esimerkkiä tämän vuoden asuntomessuilta, jotka mielyttävät silmää. Molemmissa on omat puolensa. Tykkään tuosta harmaan sävyisestä saunasta kovasti ja toisessa tykkään mustiin paneeleihin yhdistetyistä vaaleista lauteista. Ei muuten ollenkaan haittaisi tuo Tulikiven kiuaskaan! Se olisi oikein tervetullut saunomaan meidän kanssa.

Onko muuten jotain hyviä vinkkejä pienen saunan kiukaaksi?

14 kommenttia:

 1. Moi! Siis isännöitsijä on pönttö... mutta eikö asunto ole teidän oma? Vai sittenkin vuokra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on meidän oma asunto, mutta remontit täytyy hyväksyttää aina isännöitsijällä/hallituksella. Laattojen alla on nyt ilmeisesti joku muovimatto hässäkkä, joka ei täytä tämän päivän rakennusmääräysiä. Pitäisi siis olla kunnon vesieristykset tehtynä. Ymmärtäähän sen, mutta jäi mietityttämään, että jos tuo nykyinen kelpaa, niin se hartsipinnoite olisi vain parantanut asiaa.

   Poista
 2. Moikka!

  Kommentoin ekaa kertaa vaikka olen lukenut blogiasi alusta saakka, tästä tuli heti suosikkini :) saako kysyä miksi päädytty suunnittelemaan hartsipinnoitetta ettekä mikrosementtiä, mitä kai myös mietitte joskus? Itse haaveilen samasta projektista, meillä on vesieristys ja laatat vain 6 vuotta vanhat joten toivon, ettei taloyhtiön suunnalta tule tyrmäystä... tosi harmi, että teillä meni suunnitelmat uusiksi!
  -Kia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mukavaa kun kommentoit!

   Törmäsin Habitaressa Belle Artin osastolla tähän hartsipinnoitteeseen. Lopputulos on aikalailla saman näköinen ja värivaihtoehtoja on melkein loputtomasti. Käytiin Belle Artin myymälässä täällä Turussa ja siellä oli niin asiantunteva ja hyvä palvelu että jäi tosi hyvä kuva! Siellä meille näytettiin vaiheittain mitä kaikkea tavaraa laattojen päälle laitetaan ja missä järjestyksessä. Vaikutti myös helpolta tehdä itse. Verrattuna mikrosementtiin tuo hartsipinnoite oli vähän jopa edullisempi. Iso plussa siitä, että hartsipinnoitteen litkut ovat lähes hajuttomia. Keittiön välitilaa kun tehtiin mikrosementistä, niin haju oli aika ärtsy! Molemmat kyllä varmasti oikein hyviä vaihtoehtoja! Päädyttiin tuohon hartsiin ehkä siksi, että haluttiin kokeilla jotain uutta materiaalia vaikka ollaan tykätty keittiön mikrosementistä myös kovasti. Tekisi siitä kyllä mieli tehdä edes allastaso kylppärin puolelle.

   Ja toivottavasti te saisitte pinnoittaa laatat! Pidän peukkuja! :)

   Poista
  2. Kiitos peukuista, saas nähdä kuinka käy :) täytyypä tutustua tuohon Belle Artiin vielä, harmi etten törmännyt siihen Habitaressa!

   Poista
  3. Juu, tutustu ihmeessä! http://www.bellearti.fi/ täältä löytyy hyvin infoa!

   Poista
 3. Harmillista, mutta toisaalta ymmärrettävää, että taloyhtiö haluaa remontin yltävän vesieristeisiin saakka. Mä olen sellainen vastarannan kiiski, että pystysuuntaan asennetut paneelit näyttävät silmiini pitkän vaakakauden jälkeen tosi raikkaalta. Vaikka pientä saunaa vaakapaneelit saattaisivat avartaakin. Myös yksivärisyys voisi toimia pienessä tilassa. Ei muuta kuin sauna remonttiin ja kylppäriin kynttilävalaistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä pettymys on nyt nieltävä. Meidän asunto on rakennettu 90-luvun lopulla, joten kyllä silläkin ikää alkaa olemaan. Ei ne uudet vesieristeet varmaan pahitteeksi olisi. Pystypaneelit tosiaankin näyttävät vaihteeksi raikkailta! Mä olen ihastunut sellasiin toosi leveisiin paneeleihin.

   Poista
  2. Meillä on sama homma edessä. 90-luvulla vesieristeet laitettiin vissiin vain lattiaan eikä seiniin lainkaan. Siparilalta muuten löytyy ainakin sitä 176 mm leveää Struktuuri-paneelia. En ole nähnyt sitä saunassa, mutta kattopaneelina on upea!

   Poista
  3. Meillä ei ole ilmeisesti lattiassakaan sen kummoisempaa vesieristystä. Kuulemma joku muovimattoratkaisu?? Kävin tänään vielä ihastelemassa sellasta saunavaneripaneelia, joka oli 300 mm leveää! Vitsi ne oli hienoja! Oli mustia ja vaaleita. Aika arvokasta kyllä, mutta ehkä pakko saada! Täytyypä perehtyä tohon Siparilaankin, koska kattoa en ole vielä yhtään suunnitellut. Kiitos vinkistä!

   Poista
  4. Ooh! Mä en ole törmännytkään noin leveisiin paneeleihin. Laitatko mulle valmistajan, jos muistat. Noissa on varmaan joku erilainen rakenne, että kestävät vääntyilemättä kosteusvaihteluista huolimatta. Huippua, että uusia systeemejä kehitellään!

   Poista
  5. En muista valmistajaa, mutta niistä on tulossa varmaan tänne blogiin jossain vaiheessa juttua :) ja kyllä mä uskoisin, että ne kestää kun sauna paneeleiksi ne on suunniteltu. Hinta oli jotain 80 e/m2. Kutkuttais kyllä, katsotaan mihin rahat riittää.

   Poista
 4. Voi harmitus tuo takapakki! Mutta se saattaa antaa taas luovuudelle uuden tilan. Vedeneristys on tullut 2000-luvulta pakolliseksi, joten 90-luvulla rakennetuista ne puuttuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän harmitti. Ajateltiin että voitais silti laittaa se hartsipinnoite laattojen päälle :/ mutta! Nyt tosiaan suunitelmat meni uusiks ja saadaan sentään kiva sauna :)

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!