Pages

Mikä on trendikästä?

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Musta ovi blogi haastoi minutkin pohtimaan vähän sisustustrendejä. Alunperin tämä haaste on peräisin Modernisti Kodikas blogista ja nämä kaksi naista ovat kyllä jo kiteyttäneet ajatuksiani täydellisesti, mutta halusin nyt kertoa vielä miten itse reagoin trendeihin.

Oma tyylini on kautta aikain ollut aika mustavalkoinen, mutta edellisissä asunnoissa on yleensä ollut joku tehosteväri kaiken mustavalkoisuuden keskellä. Mun ongelma tuntuu olevan, että kyllästyn väreihin sekunnin sadasosassa. Viimeisin villitys oli pastellisävyt, joita meillä esiintyi lähinnä koristetyynyjen muodossa. Nyt nekin on on heitetty kaapin perälle ja tilalle on tullut harmaa sekä omaksi yllätyksekseni vihreä. Tällä hetkellä pinnalla onkin juuri harmaat sekä tummat murretut sävyt kuten tumma vihreä ja sininen. Myönnän, että olen aiemmin vihannut niin vihreää kuin sinistäkin.

Väreistä puheen ollen, olen yrittänyt pitää hankinnat sellaisina, että kyllästymispisteen saavuttettuaan ne olisi helposti vaihdettavissa eivätkä maksaisi paljoa. Eli suomeksi sanottuna trendivärit esiintyvät meillä muun muassa tyynynpäällisissä ja tauluissa. Minulle riittää muutenkin vain muutama väripilkku. Jostain syystä kaikki räikeä omassa kodissa häiritsee ja tekee jotenkin levottomaksi. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö ne toisten kodeissa näyttäisi hyvältä. Usein näyttääkin! Joskus jopa niin hyvältä, että hetken mielijohteesta päätän, että josko sitä itsekkin yrittäisi värittää vähän kotia. Saatan ostaa jonkin esineen ja todeta, ettei se ollutkaan mun juttu.

Värien sijaan olen huomannut omaksuvani paremmin aikaa kestävät trendit. Tykkään yhdistellä eri materiaaleja, joilla saa aikaan kerroksellisuutta. Vaikka väritys olisikin yksinkertainen, kokonaisuus voi silti olla mielenkiintoinen ja se voi sisältää paljonkin yksityiskohtia. Materiaaleista mulla on montakin suosikkia tälläkin hetkellä. Betoni, puu, messinki, kupari ja marmori kutkuttavat edelleen näköhermoja. Tosin vaalean marmorin sijaan muhunkin iskee nyt kovemmin musta marmori ja kuparin sijaan messinki. Mutta rakkaus kupariin tai vaaleaan marmoriin ei silti ole hälvennyt. Jokin aikaa sitten kirjoitinkin itseäni inspiroivista syksyn trendeistä täällä. Koska olin laiska ja kuva sopii aiheeseen, käytän yhden tuon postauksen kuvista vielä uudelleen.Nousevaksi trendiksi ennustan nahkaa! Se on jo jonkin aikaa ollut oma suosikkimateriaalini, josta tulevan mallistonikin tuotteetkin on suurimmaksi osaksi tehty. Se on materiaali, joka vain kaunistuu ajan myötä. Tämä on piirre jota arvostan. Muovi sen sijaan on tippunut suosikkilistaltani jo jonkin aikaa sitten pois. Ymmärtääköhän kukaan mitä tarkoitan jos sanon, että nyt kiinnostaa aidommat jutut? 


Seuraavaksi blogihitiksi ennustan Saanan ja Ollin Mum'sille suunnittelemaa Koko iäksi-mattoa. Muutamassa blogissa se onkin jo ehtinyt vilahtelemaan ja uskon, ettei suosio suinkaan lopu tähän. Saana ja Olli ovat muutenkin onnistuneet lyömään itsensä läpi Suomen markkinoilla ja ulkomaillakin. Näille kahdelle toivon jatkossakin kaikkea hyvää, onnea sekä menestystä! Kelpuuttaisin itsekin minkä tahansa tuotteen meille! Mattoakin olen meille jo kaavaillut. Se olisi nimensä mukaisesti juuri sellainen, joka kestää aikaa. Tässä kohtaa törmään taas bloggaajan dilemmaan. Uskaltaako sitä ostaa, koska kohta se on kaikilla?

Tulipa pitkä juttu, mutta toivottavasti joku jaksoi lukea. En enää laita haastetta eteenpäin, koska aika moni blogi on tähän jo haastettu. Sen sijaan vaadin kommenttikenttään ajatuksia aiheesta. Miten teidän kodeissa reagoidaan trendeihin ja mikä tulee olemaan lähitulevaisuuden nouseva trendi?

 

6 kommenttia:

 1. Viimeisiä trendejä en kotiini hanki, -sillä saatan kyllästyä nopeastikkin.
  Monesti sitten myyn tavaran pois enkä koskaan saa samaa hintaa mitä itse maksoin.
  Varsinkin muiden blogeista tykkään seurata trendejä mutta en kyllä niin paljon ole seurannut että uskaltaisin sanoa mikä olisi lähitulevaisuuden nouseva trendi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta! Mäkin olen tosiaan viime aikoina yrittänyt panostaa vähän kestävämpiin ratkaisuihin. Sellaisiin johon en ihan heti kyllästyisi. Nyt on aika hyvin pysynytkin kurissa tämä ajattelutapa. En ole tänne uuteen asuntoon ostanut vielä mitään sellaista mihin olisin jo kyllästynyt. Välillä on kiva saada kotiin vaihtelua, mutta sitä voi tehdä kaapissa jo olevien tavaroidenkin kanssa :)

   Poista
 2. Kiitos, että osallistuit haasteeseen tällä hienolla postauksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Tätä piti oikein pohtia :)

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu :). Luulen, että aika monia kiinnostaa tällä hetkellä nuo aidommat materiaalit, kuten nahka, puu, betoni jne. Kun tavaran ostaminen on hyvinvoinnin maassa tullut kutakuinkin kaikille mahdolliseksi (noin kärjistäen), tavara itsessään ei enää herätä niin mielenkiintoa. Tuotteelta vaaditaan jo aika paljon, että se eroaa massasta. Tulee vastareaktio sille "trendiajattelulle" ja massatuotannolle, ja mietitään enemmän, mikä on oikeasti itselleen ja omaan elämään tarpeellista. Näin minä ajattelen asiasta :). Ja DIY kulttuuri nostaa ehdottomasti enemmän päätään..luulen, että neulebuumin jälkeen seuraava buumi on ompelu. Englannissa ja Ameriikassa nuoret opettelevat jo itse ompelemaan omaa muotiaan (esim. Tilly and the Buttons, löytyty googlettamalla), ja sama siirtyy ehkä sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! Oon ihan samaa mieltä. Ja kyllä yhä enemmän taitavat ihmiset olla kiinnostuineta tekemään itse. Voipi tosiaan olla, että ompelukin nostaa päätään :) Mä en kyllä osaa koneella ommella sitten yhtään! Jostain syystä siihen ei riitä hermo, mutta moneen muuhun juttuun kyllä riittää. Ehkä huono hermo tässä kohtaa johtuu osaamisen puutteesta.

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!