Pages

DIY vanerisänky

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Olemme asuneet tässä kodissa nyt kaksi vuotta ja tähän asti olemme nukkuneet pelkillä patjoilla. Oikeastaan patjoilla nukkuminen on ollut ihan kivaa ja sympaattista. Tähän loft-meininkiin se on sopinut ihan hyvin. Silloin tällöin olen kuitenkin saanut kuittia, että patjojen alta pitäisi päästä kiertämään ilma, ettei sinne muuttaisi ei-toivottuja asukkaita. Tämä karmiva ajatus takaraivossani olen yrittänyt metsästää meille sängyn runkoa, mutta sopivaa ei kuitenkaan ole löytynyt. Haave vanerisängystä on ollut myös pitkään mielessä, muttei ole kuitenkaan itsestään tuonne parvellemme ilmiintynyt. 

Aloin visioimaan vanerista sängyn runkoa ja siihenhän löytyy Pinterestistä vaikka mitä idiksiä! Luettuani tämän Aleksin postauksen päätin ottaa puhelun isälle, että "Nyt tehdään meille sänky!" Kiitos vaan sinne Aleksille inspiksestä! Kannattaa muuten muutenkin tutustua tuohon blogiin. Sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa sekä huikeita DIY-projekteja. 

Isäni suostui yllättävänkin helpolla apuun ja idea meni läpi myös tuolle toiselle sängyssä nukkuvalle. Sänky oli oikeastaan valmis ihan parissa tunnissa, joten kyseessä ei ollutkaan sen suurempi projekti. Jotenkin olin pitänyt tätä isonakin projektina itse. Tai varmaan se olisikin ollut sitä, ellei isäni olisi ollut apuna. Iso kiitos siis sinne! Eikä unohdeta äitiä, joka osallistui materiaalien shoppailureissulle.

Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin olin toivonutkin! Nyt ilma pääsee kiertämään patjojen alta mainiosti ja itseasiassa katseen korkeudelta sängyn jalkoja ei näy ollenkaan, jolloin se näyttää leijuvan. Se tekee massiivisesta elementistä jotenkin kevyemmän. Tässä ollaan nukuttu nyt pari viikkoa ja uni on maistunut oikein hyvältä! 

Voisin jossain kohtaa oikein piirtää tuolle rungolle ohjeetkin, jos joku muukin innostuu tehtailemaan sänkyjä. Mitäs tykkäätte? Kumpi oli parempi, pelkät patjat vai sänky? Itsellä oli vähän totuttelemista näin korkeaan sänkyyn, mutta nyt kun siihen on tottunut, niin tämä on tosi hyvä ja aika paljon entistä ergonomisempi.23 kommenttia:

 1. Siitä tuli upea! Ilman muuta ohjeita kehiin!

  VastaaPoista
 2. Wau. Kyllä kiitos. Ohje. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, yritän piirtää moista ja toivon että saatte selvää :D

   Poista
 3. Hieno tuli todellakin! Hei onko tuo HAY:n pöytä kuinka kiikkerä? Näyttää ainakin maljakon painon reunalla kestävän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmmm... Ei se nyt ihan hepposimmasta päästä ole, mutta kyllä se kaatuu jos siihen törmää :)

   Poista
 4. Helpottais kummasti muitakin tuunaajia, jos ohjeita tänne laittelisit.
  Mä kyllä jo ikänikin puolesta äänestän sänkyä, pelkillä patjoilla nukkumisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän piirtää teille jonkin näköiset ohjeet :)
   Kyllä tuosta on aamuisin ollut vähän mukavampi nousta.

   Poista
 5. Onpas siinä todella hyvännäköinen sänky. Sopii todella hyvin tuonne teidän loftiin. Tykkään. Itse haaveilen tällä hetkellä sellaisesta ylellisestä jenkkisängystä, näyttävällä sängynpäädyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä kivoja laiskanlinnoja! Tänne meidän pikkukotiin sellainen ei kyllä ikinä mahtuisi.

   Poista
 6. Mahtava! Ihailin Aleksin osb-sänkyä jo aiemmin, mutta tämä on myös superhieno! Toivottavasti jaksat laittaa ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin täällä yritetään niitä piirtää :) Ja iso kiitos inspiraatiosta kuuluu kyllä Aleksille!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kunpa maksaisikin, niin säästyisi itseltä rahat ;)

   Poista
 8. Hieno sänky. Samanlainen suunnitteilla täällä. Kuinka paksua vaneria tässä käytettiin :)?

  VastaaPoista
 9. Ainiin ja kuinka korkeat laidat sängyssä on? 40cm? Kiitos.

  VastaaPoista
 10. Ohjeet, kyllä kiitos. Huippuhieno! :)

  VastaaPoista
 11. Ohjeita etsiskelin mutta en löytänyt

  VastaaPoista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!