Pages

Kylässä ihanassa kodissa | yläkerta

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Minulla oli ilo käydä kylässä erään kaverin luona, joka on noin reilussa vuodessa loihtinut vanhasta puutalon raadosta aivan uskomattoman upean kodin. Hänellä on itsellään todella hyvä maku ja loistavia visioita remonttiin. Myös minä sain kunnian konsultoida muutamia ideoita, joista osa toteutuikin, eli paikoittain tässä kodissa näkyy myös Jutan kädenjälki. Suurin osa kunniasta kuuluu kuitenkin talon taitavalle isännälle, jonka käsiin voisin antaa myös oman kotini remontin.

Kurkistetaan ensin yläkertaan, jossa oli aiemmin ollut viisi huonetta ja pikkuvessa. Nyt yläkerran huoneet yhtä avonaista tilaa, jonka jakaa yksi väliseinä. Toiselle puolelle väliseinää sijoittuu työtila ja toiselle puolelle makuuhuone. Sängyn päätyseinän taakse tehtiin lisäksi vaatehuone, jolla saatiin myös matala tila hyötykäyttöön. Yläkerran vessakin luonnollisesti remontoitiin, mutta siitä kerron lisää myöhemmin. 

Myös huonekorkeus kasvoi huomattavasti remontin yhteydessä. Ymmärtääkseni katon raja meni aiemmin tuossa kattopalkkien kohdalla. Ne kaivettiin esiin ja petsattiin tummiksi. Sopivat muuten tähän tilaan ihan hullun hyvin! Itse otan huumaa tuosta tiiliseinästä, jonka kaverini oli kaivanut esiin. Osittain siinä oli aika rujoja kohtia, jotka saatiin peittoon tasoittamalla siitä osa ja maalaamalla valkoiseksi. Yläkerran tunnelman kruunaa vielä vanha kakluuni. Ah, kyllä kelpaa! Vähän jäi himottamaan tuo tiiliseinä omaankin kotiin. Meillä jopa on täällä kaksikin tiiliseinää, joita voisi alkaa kaivelemaan. Hmmmmm....

Mitäs tykkäätte? Lisää juttua tästä kodista on vielä luvassa! Alakertakin on vähintään yhtä kiva kuin tämä yläkertakin!
7 kommenttia:

 1. aivan ihanan näköistä. Kyllä vanhan remontointi kannattaa, tulee niin upean näköisiä ja persoonallisia koteja <3 on pitänytkin olla sinuun yhteidessä ;) laittelen viestiä!!!

  VastaaPoista
 2. Aikas kivan näköistä. Itselle tila vaikutta hieman liian avaralta, mutta pohja vaikuttaa tosi hyvältä. Vanha takka on aivan ihana ja tosi kiva yksityiskohta, että tiiltä on otettu esiin rappauksen alta. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse voisin hyvin asua kodisa, jossa ainoat väliseinät olisivat kylppäriin ja vessaan. Tässä hetken pohdittuani tajusin, että asumme sellaisessa parhaillaankin :D Tuo tiiliseinä kyllä himottaa kovasti!

   Poista
 3. Tossa tilassa ennen 5 huonetta? Whaaat, on ollu aikast super pikkusia! Kivan näköstä kumminkin! Odotan innolla muita kuvia asunnosta :)

  VastaaPoista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!