Pages

Esittelyssä keskikerros

torstai 22. syyskuuta 2016

Nyt kun alakertaan ollaan vähän jo tutustuttu, niin kiivetäänpä yksi kerros ylöspäin keskikerrokseen, joka aikoinaan on ollut tämän kodin virallinen asuinkerros. Täältä löytyy jonkin sortin aula, olohuone, ruokailuhuone, keittiö ja pikkuruinen wc.


Alakerrasta nouseva portaikko johtaa tuohon aulatilaan, josta aukeaa näkymä sekä olohuoneeseen että keittiöön. Kumpainenkin niistä ovat tällä hetkellä melko pommeja. Heh! Ruokailuhuone taas sijoittuu kätevästi olohuoneen ja keittiön viereen. Jotenkin tykkään tästä pohjaratkaisusta todella paljon. Pidän siitä, että tilan pääsee kiertämään ympäri ja siitä että ruokailuhuone on osa olohuonetta ja keittiöstä on siihen kätevä kulku. Wc on todella pieni, mutta pystyy sen kanssa elämään kuitenkin. Tässäpä vielä muutama kuva lähtötilanteesta. Näiden jälkeen on onneksi jo ehtinyt tapahtumaan purkutöitä.


Tuo kaapisto onkin jo saanut kyytiä, mutta muuten tämän tilan kohtalo on vielä toistaiseksi auki. Ilmoilla on tällä hetkellä kaksi ajatusta. Alunperin tila piti jättää ennalleen ja ottaa käyttöön ikäänkuin vieraseteisenä, mutta mikäli rahat riittää ja mitoitus onnistuu, niin haaveena olisi laajentaa pikkuvessaa ja kääntää yläkertaan johtava portaikko tähän tilaan. Keittiössä pinnat, kaapit ja koneet menevät vaihtoon. Muistona vanhasta aiomme säästää huuvan, lokerikon sekä vanhan lautalattian. Lokerikko tosin saa uuden maalin yllensä ja lautalattiassa on mutama kerros kaivettavaa, ennen kuin sinne asti päästään. Kaikki toiminnot tulevat pysymään paikoillaan tiskikonetta lukuun ottamatta. Se siirtyy lähemmäs vesipistettä, ettei valuvien tiskien kanssa tarvitsisi kävellä koko huoneen poikki. Keittiösuunnitelmakin on nyt valmis. Enään tarvitsee vain tehdä valinta kahden keittiötoimittajan välillä. Uskomattoman vaikeaa tämäkin, kun molemmat ovat juuri sellaisia kuin toivoimmekin.Myös ruokailuhuoneessa pinnat menee uusiksi. Seinät levytetään uudestaan ja vanha lautalattia on itseasiassa jo kaivettu esiin seitsemän eri kerroksen alta. Vanhat asukkaat olivat syystä tai toisesta tukkineet olohuoneen ja ruokailuhuoneen välisen oviaukon, mutta me avasimme sen heti ja tarkoitus olisi sitä vielä vähän leventääkin. Vähän täällä haaveillaan vanhoista pariovistakin, mutta katsotaan nyt mitä sille on tehtävissä. Lohtua remontin keskelle tuo kuitenkin tuo kaunis kakluuni, jonka pesään jo odotan pääseväni tunkemaan klapeja.Olohuoneessa vanha lautalattia on hyvässä kunnossa ja pienen hionnan jälkeen varmasti aivan timanttinen. Ruokasalin tavoin kuitenkin seinät on tässäkin tilassa levytettävä uudelleen. Kasettikatto sen sijaan jää, joskin yhden tai kaksi maalikerrosta se saa ylleen. 

Tässä kodissa on monta asiaa, joita odotan! Yksi niistä on se, että meillä on vihdoin tilaa kutsua ystäviä viettämään iltaa! Ruokailuhuoneeseen mahtuu suuri pöytä, jonka ääressä pelaillaan ja illastetaan. Meidät paremmin tuntevat tosin jo tietävät, että eihän me mitään osata itse kokata, mutta tulevassa upeassa keittiössä melkein tekisi mieli opetella! Olohuoneen haluamme (tai ainakin minä haluan) pyhittää myöskin seurustelulle. Yläkertaan tulee sitten arkisempi olohuone, jossa löhötään ja annetaan kaiken olla vähän levällään. Sinne kurkataankin seuraavaksi! 


14 kommenttia:

 1. Todella hurmaava talo. Ihanat nuo oviaukkojen kaaret ja kakluuni. Ja tuo kasettikatto!! Mun arkkitehtuuriperverssio heräilee, kun katselee tällaisia kuvia. :D

  VastaaPoista
 2. IHANA talo! Seuraan innolla teidän remppailuja, tuo kasettikatto on kyllä niiin niin herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muutkin löytävät tästä potentiaalia, ettei ihan murjuna pidetä :D

   Poista
 3. Todella inspiroivan näköinen talo, wau! Säästäkää herkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Yritetään pelastaa kodin parhaimmat puolet ja kadottaa ne ei niin kivat :)

   Poista
 4. Ihan mielettömiä yksityiskohtia, tuo katto varsinkin on huikean hieno! Ja kakluunit ja kaikki, oijoi. Tuosta tulee vielä teidän käsissänne niin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Kaikkemme tehdään ainakin ennen kun rahat loppuu kesken :D

   Poista
 5. Aivan mielettömän potentiaalinen paikka! Pommikunnossa tietysti, mutta te saatte tuosta upean. Odotan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kyllä tässä tekemistä riittää. Tavoitteena on päästä jouluksi uuteen kotiin :)

   Poista
 6. En kestä! Ihan superpaljon potentiaalia ja toi katto - oi oi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potentiaalia on melkein yhtä paljon kuin hommaakin :D Katto kaipaa maalia, mutta siitä tulee super!!

   Poista
 7. Todella helmi tulee! Näen niin paljon hyvää tässä :) katto on kyllä super hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee tulee! Vielä ainakin jaksaa remppakin innostaa, että eiköhän tässä joskus maaliin päästä :)

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!