Pages

Esittelyssä yläkerta

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Vielä yksi kerros esittelyjä jäljellä. Tähän kerrokseen, tai oikeastaan yhteen huoneeseen olettekin jo päässeet kurkkaamaan "Hellää hoivaa ja silittelyä"-kirjoituksessa, mutta nyt pääsette virtuaalivierailulle myös muihin yläkerran huoneisiin. Aiempien kerrosesittelyjen tapaan alla oleva pohja on lähtötilanteesta. Tässä kerroksessa oli aiemmin siis kolme makuuhuonetta ja aula.


Tämä aulatila tulee meille käyttöön arkiolohuoneena, jossa löhötään ja annetaan ehkä kaiken olla vähän rennosti levällään. Tuon kaiteen tilalle tulee umpinainen seinä, sillä noiden koteloiden sisältä paljastui kantavat rujot palkit. Oviseinältä menee ovet vaihtoon ja hormi freesataan maalaamalla. Arkiolkkarin taakse tulee walk-in closet, joka onkin ollut piiiitkä aikainen haave, ainakin minulle. Tuskin mies paljon vaatehuoneesta haaveilee, mutta pääsimme tilan funktiosta kuitenkin heti yhteisymmärrykseen. Seinän olisi voinut purkaa kokonaankin ja tehdä arkiolkkarista isomman. Halusimme kuitenkin ottaa matalan tilan jollain tapaa hyötykäyttöön ja makkareihin saatiin lisää tilaa purkamalla niissä olleet vaatekaapit. Vaatehuone oli siis luonnollinen lopputulema pienen pähkäilyn jälkeen. Tällä hetkellä seinä on itseasiassa purettu, sillä tuon vähän hepposesti tehdyn seinän tilalle tulee uusi uljaampi ja upeampi seinä. Kuten kuvista näkyy, tästä tulee vielä ihan passelin kokoinen vaatehuone, jossa tullaan säilömään ainakin niitä kaikkein näteimpiä vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Arkisempia käyttövaatteita tullaan luultavasti säilömään alakerrassa pyykkipisteen vieressä käytännöllisyys syistä. Arki sen sitten lopulta kertoo, että mihin ne pyykit kulkeutuvat. Luultavasti ihan vain lattialle. Kaapit ja tapetit on täältäkin jo revitty ja tilalle tulee jotain paljon nätimpää.

Tästä sinisestä huoneesta tulee työhuone. Vielä en ole yhtään ehtinyt miettimään sisustusta, mutta tuo sininen seinä sai kyllä jo kyytiä. Remppalomallani ehdin tasoittaa ja maalata seinät ja katon eli huone on nyt lattiaa ja listoitusta vaille valmis. Yläkerrassa lattia on kauttaaltaan sama lautalattia. Kauan olemme soutaneet ja huovanneet maalatun ja vahatun lattian välillä, mutta nyt olemme vihdoin päätteet hiota sen huolella, lipeöidä ja vahata.Loppuun vielä pari kuvaa master bedroomista, jonka aiemmin jo esittelinkin. 

Sellasta siis luvassa! Kyllä tästäkin kerroksesta vielä hieno tulee, vaikka tekemistä edelleen on. Täällä ollaan kyllä jo ehkä pisimmällä. Lattia tosiaan vielä kaipaa rahnutusta ja arkiolkkarikin on vielä vaiheessa. Mitäs olette mieltä? Tuleeko tästä kalua?

6 kommenttia:

 1. Tulee varmasti makee kokonaisuus, mutta työsarkaa riittää. Niinhän se taitaa olla tällaisissa kohteissa, jotta koti saadaan nykypäivään rempattua ja itselleen mieleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Yläkerrassa ollaan onneksi jo aika pitkällä! Tai pari huonetta ainakin :)

   Poista
 2. Ihan valtavan kokoinen tämä teidän uusi koti! Mikä siinä on olikaan neliömäärä? Puitteet on loistavat ja potentiaalia pilvin pimein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on aika valtava, ainakin verrattuna edelliseen kotiin. Neliöitä lyötyy noin 135, lattiapinta-alaa toki enemmän. Riittänee siis kahdelle ihmiselle ainakin hetkeksi :)

   Poista
 3. Täällä ollaan siis niin kateudesta vihreinä. Ihan mielettömän upeat puitteet vaikka mihin. Ihanaa kuulla, että päädyitte vahaamaan lattian. Siitä tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Toivottavasti onnistutaan ottamaan kaikki tästä potentiaalista irti!

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!