Pages

Välitilan mikrosementti

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Nyt kun keittiö on ollut valmis jo jonkin aikaa, on hyvä palata takaisin remonttitunnelmiin. Ajattelin vielä kertoa muutaman sanasen tuosta meidän keittiön välitilasta. Lopullista materiaalia mietitiin aika kauan. Minä olisin halunut laattaa, mies sen sijaan lasin. Minä taas en halunnut lasia ja laatat eivät tulleet kuuloonkaan miehen mielestä. Päädyimme siis kompromissiin, joka oli mikrosementti. Haaveissa oli tehdä kylppäriin pieni pintaremontti mikrosementillä, mutta se olisi ylittänyt remonttibudjetin joten se jäi haaveeksi. Halusimme kuitenkin kokeilla tätä johonkin ja välitila oli sille hyvä paikka. Mikrosementin pinta kestää kosteutta ja sen pystyy pyyhkimään.

Mikrosementin asentaminen ei ollut vaikeaa, mutta se vei paljon aikaa. Jos joku muukin aikoo tähän ryhtyä, niin asentamiseen kannattaa varata muutama päivä. Työvaiheita on monta ja pitää ottaa huomioon myös kuivumisajat. Eri valmistajien välillä on varmasti eroja, mutta me käytimme sellaista kuin Top Cimento. Me tilasimme tarvittavat tökötit Sepristä. Tutustuimme muihinkin valmistajiin ja toimittajiin, mutta meidän ostopäätökseen vaikutti se, että pääsimme hypistelemään ja näkemään värimallit livenä. Seprissä on myös ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu.

Me halusimme jättää pinnan melko rouheaksi, mutta sileämpikin pinta on mahdollista toteuttaa. Jos mahdollista, niin kannattaa asentaa mikrosementti ennen kaappien asentamista. Tietysti kannattaa etukäteen mitata ja merkata alue, mihin sitä levitetään. Mikrosementtiä tulee tulee noin 1-3 mm kerros, joten kaapit voi silti asentaa vielä normaalisti. Noinkin pieni tila, kuin meidän keittiön välitila oli huomattavasti helpompi tehdä ennen kaappien asennusta, kun ei tarvinnut nyhjätä kulmien kanssa tai suojata kaappeja.

Kompromissi kannatti tällä kertaa, sillä meillä ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Pinta näyttää hyvältä ja siitä on helppo pyyhkiä altaan vesiroiskeet tai liedeltä roiskuvat rasvatahrat. Ja mikä kivointa, tässä näkyy ihan selvästi tekijän oma kädenjälki.




Ja hei! Jos kaipaatte lisätietoa meidän remontin vaiheista tai jostain ihan muusta niin hihkaiskaa ihmeessä! Vastailen oikein mielelläni.

12 kommenttia:

  1. Upea välitila ja koko keittiö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekin ollaan tykätty siitä valtavasti ja yllättävän helppohoitoinenkin on. Enemmän stressiä aiheuttaa tuo vaalea taso, joka sai pintaansa jo yhden mojovan mustikkaläikän.

      Poista
  2. Kerrothan sitten käyttökokemuksia? Jääkö rasvatahroja, kerääkö pölyä/karvoja jne. Upean näköinen tuo välitila on kyllä ja sopii tajuttoman hyvin mattamustaan keittiöön. Käyttökokemuksia myös noista keittiön ovista! Ovatko täynnä sormenjälkiä? ;)

    Meillä oli edellisessä kodissa "samaa ulkonäköä" jäljittelevä laminaatti. Se oli ulkonäkönsä lisäksi hoidettavuudeltaan ihan ykkönen ja älyttömän kätevä asentaa. Tehtaalla leikkasivat sen valmiiksi määrämittaiseksi ja mies iski sen suoraan laattoihin jollain erikeepperiä äkäsemmällä aineella. Harkinnassa on asentaa saman tapainen ratkaisu tulevaisuuden keittiöön, koska laattoja ja etenkään niitä saumoja en halua hellan taakse!

    VastaaPoista
  3. Oviin jää kyllä helposti sormenjälkiä jos niitä lähmii. Mutta Meillä on kuitenkin laatikoissa ja yläkaapeissa vetimet, niin sormenjälkiä ei sillä tavalla tule. Asennusvaiheessa ne näytti kyllä aika kamalalta, mutta kaikki lika irtoaa niistä Ajaxin lasinpesu suihkeella. Jos pyyhkii märällä rätillä, niin voi jäädä rantuja, mutta mä pyyhin ne yleensä pyyhkeellä. Suosin muutenkin siivouksessa pyyhkeitä, koska ne ei jätä rantuja.

    Tuota mikrosementtiä voi laittaa myös laattojen päälle, mutta muistaakseni laattojen päälle piti sillon laittaa sellainen ohut verkko. Sekin varmasti riippuu valmistajasta. Meidän piti peittää kylpyhuoneen laatat myös mikrosementillä, mutta rahat loppu ennen kuin ehdime kylppärissä tehdä mitään.

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää, kelpais mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peeta! Äkkiäkös sä tommosen teille väsäät :) olit niin hienosti ja tarkasti maalannut teidän välitilan laatatkin :)

      Poista
  5. Voisitko hiukan raottaa mikrosementtituotteen hintaa? -Juho

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Juho! En osaa sen kummemmin sanoa kuin että tuo meidän välitila tuli maksamaan muistaakseni noin 250 euroa. Meiltä jäi kyllä sen verran tavaraa yli, että oltaisiin saatu ainakin toinen samanmoinen alue vielä tehtyä. Pieni alue tulee varmaan suhteessa kalliimmaksi kuin pieni, sillä joutuu ostamaan kaikki putelit joista jää helposti yli. Kylppärin seiniin (n. 17 m2) kysyttiin tarjousta muutamasta paikasta ja hinta vaihteli 800-3000 €. Kannattaa siis vertailla ja kysyä tarjouksia eri paikoista! Joitain voi itse asentaa ja joihinkin myydään aina asennus.

      Poista
  6. Kivan elävän näkönen tuo mikrosementti! (: Kävin kanssa kyseisessä liikkeessä kattomassa, mutta siellä mallipalat oli tosi sliipatun näköisiä. Muistatko mikä karheusaste ja sävy tuo teidän välitila on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni meillä ei ollut ihan silein, mutta ei karheinkaan. Lopputulos on aika paljon tekijänsä näköinen ja me haluttiin jättää pinta aika rouheaksi. Siihen voi siis itse vaikuttaa aika paljon :) sävy oli himalaya muistaakseni.

      Poista
  7. Soitin Vantaan Viisariin, jossa on yksi mikrosemettiä myyvä firma ja ne kertoivat, että hinta on noin 50 e neliö ja siihen sisältyi kaikki aineet, tosin ei välineitä. Itse haluaisin vessojen lattiaan tuota mikrosemettiä ja mies lupasi, että saan "harjoitella" eteisen tuulikaapin lattiaan ensin. Oliko levittäminen vaikeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut kovinkaan hankalaa, mutta melko työlästä. Siinä on nimittäin aika monta työvaihetta. Mitä sileämmän pinnan haluaa, sitä enemmän työvaiheita (koska välissä pitäisi hiota). Jos tulee lattiaan, niin kannattaa olla sileä pinta, jotta se olisi helpompi puhdistaa. Voisi löytyä kyllä edullisemminkin kuin tuo 50 e/m2. Meillä muistaakseni oli noin 30 e/m2 paikkeilla. :)

      Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!