Pages

Seinällä kotiseuturakkautta ja lapsuusmuistoja

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Neljän vuoden tauon jälkeen, olen vihdoin saanut tauluja seinälle. Vielä ihan luvan kanssa! Kiinnitin taulut pienillä nauloilla, jotka ainakin toistaiseksi tuntuu olevan ihan tukevasti seinässä. Vaikka taulut ottaisi joskus pois, reikiä ei juuri huomaisi, koska olohuoneemme seinä on muutenkin epätasainen ja saneerauslaastin pinnassa on ilmakuplia, jotka näyttävät samalta kuin nuo naulojen reiät. Seinälle ripustin muutamia lempitaulujani. Kerronpa niihin liittyen nyt myös vähän taustoja. Toivottavasti jaksatte lukea.Olen syntynyt Paimiossa ja asunut siellä, kunnes lähdin Turkuun opiskelemaan. Molemmat kaupungit ovat minulle erittäin tärkeitä, enkä voisi kuvitella asuvani muualla. Paitsi nyt olen tehnyt kotini Paimion ja Turun väliin, Littoisiin. Heh! Olen suuri designklassikoiden ystävä ja kotikaupunkini Paimio tulee olemaan aina lähellä sydäntäni. Nämä kaksi asiaa yhdistyvät Artekin Paimio-tuolijulisteessa. Ehkä joskus minulla on varaa hankkia koko tuoli, eikä pelkkää julistetta. "Varför Paris, vi har ju Åbo"-juliste ei sen enempää esittelyjä edes kaipaa. Teksti itsessään tiivistää jo kaiken! Nämä molemmat taulut sain joululahjaksi viime jouluna äidiltäni ja siskoltani.

Tuo suurin muotokuva on piirretty minusta Kyproksella. Taisin olla silloin 13-vuotias. Kuva ei koskaan ole näyttänyt minulta, mutta silti pidän siitä paljon. En tiedä mikä siinä viehättää, ehkä juuri muistot. Se on yksi niistä tauluista, joita en laittaisi pois koskaan. Playtypen HQ julisteen hankin, kun ostimme tämän asunnon, koska tästä tuli meidän uusi päämaja, HQ. Kaksi muuta muotokuvajulistetta on Society6:stä ja niissäkin on sitä jotain! Yksi taulu odottaa vielä kuvaa kehyksiin. Avomieheni on Apple uskovainen ja hän ehdoti siihen jotain Steve Jobsin mietelausetta. Ehkä voisin taiteilla hänelle lahjaksi siihen jotain sisältöä. Eilen oli nimittäin hänen syntymäpäivä.
Miltäs tämä asetelma teidän silmään silmään näyttää? Tarkoituksena on ehkä jatkaa tätä jossain vaiheessa, kun tulee hankittua lisää kivoja tauluja. Hain tässä vähän symmetriaa, mutta kuitenkin epäsymmetrisellä asetelmalla. Hah! Mahtoikohan kukaan tajuta mun visiota tässä? 

20 kommenttia:

 1. Toimiipa kauniisti, ja taulut on mukavan lähellä toisiaan. Plus nuo keskenään vähän erilaiset kehykset tukevat vielä "symmetristä epäsymmetriaa". Toinen kuva ylhäältä on jotenkin todella puhutteleva, valo toimii siinä hienosti. Hyvä, että naulasit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatkos juuri tuota Paimio-tuoli taulua? Se oli erittäin mieluinen joululahja siskoltani :) Kehyksiä taitaa olla kolmea sorttia, kaikki mustia, mutta tosiaan vähän eri paksuisia.

   Poista
  2. Tarkoitin ihan tuota postauksen toisena olevaa valokuvaa :)

   Poista
  3. Aaaaaa! Aivan, nyt vasta tajusinkin. Kiitos! Haluasisin kehittyä tuossa kuvaamisessa kyllä vielä paaaaaljon. Aika alkutekijöissä ollaan sen suhteen!

   Poista
 2. Todella jees! Ja ihania kotiseutujuttuja! :)

  VastaaPoista
 3. Niin hienolta näyttää!!! Kyllä vain sait taulut hyvin epäsymmetriseen symmetriaan vai miten se meni :D Arvasin, että sinä olet tuossa kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä siinä yritän olla, mutta ei se tosiaan koskaan minulta juuri ole näyttänyt. 13-vuotiaana ennustettiin, että saattaisin näyttää tuolta 20-vuotiaana, mutta enpäs näyttänytkään! :D

   Poista
 4. Meidän seinällä on sama Artekin juliste samasta syystä ja samalla ajatuksella, ehkä joku päivä sitten se oikea tuoli :)

  Hyvältä näyttää, ihan epäsymmetrisen symmetriseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutama päivä täytyy töitä vielä tehdä, että tuolin saisi hankittua, mutta on se kyllä muotoilultaan kaunis!

   Poista
 5. Just tällaiset epäsymmetriset taulukollaasit on myös mun mieleen. Mun mielestä näissä on se kiva juttu, ettei tarvitse olla tietyn kokoisia kuvia tai kehyksiä, vaan voi sommitella just ne itselle tärkeimmät kuvat vapaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri minuakin mielyttää. Vaikka tuossakin jouduin vähän vatupassia ja mittaa käyttämään, niin tuota voi silti huolettomasti jatkaa, kun tulee inspis :)

   Poista
 6. Hienosti toimii tuo ripustus! Taulut ovat loistava pari rennon sohvan ja tyynyjen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mä yritän parhaani peitellä ja naamioida tuota sohvaa, jota inhoan :D

   Poista
 7. Onpa ihanan rennon näköstä! Sohva ja taulukollaasi! <3 Näyttää niin hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitoksia vain kovasti! Kauan olen taulukollaasista haaveillut ja nyt sen viimein sain :)

   Poista
 8. Hienolta näyttää! :)
  Varför Paris juliste - Tiedätkö mistä samanlaisen löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden muotoilun yhdistys myy niitä, joten kannattaapi kysellä sieltä :)

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!