Pages

5.12 | Lahjavinkki Plantui Smart Garden

lauantai 5. joulukuuta 2015

Kaupallinen yhteistyö

Jos olisi olemassa realityohjelma nimeltä Suomen surkein yrttiviljelijä, niin olisin luultavasti pääosassa. En tiedä missä lienee syy (luultavasti laiskuudessa), mutta jostain syystä mikään yrtti ei meillä ole vielä viikkoa kauempaa kestänyt. Ei vaikka kuinka olen suihkupullo kädessä niitä vahdannut. Minun kaltaisille laiskureille halusimme blogiyhteistyössä Plantuin kanssa esitellä yhden joululahjaidean.

Plantuin Smart Gardenin avulla yrtit voivat hyvin ympäri vuoden! Kasvatuksessa ei tarvita multaa eikä muitakaan sottaavia elementtejä ja pienoiskasvihuone hoitaa kasveja lähes automaattisesti itsekseen. On ihan huippua huomata yrttien olevan elossa vielä viikonkin jälkeen vaikkei niihin olisi koskenutkaan.

Kasvatus on ihan superhelppoa ja lähtee liikeelle Plantuin omista kasvikapseleista, joita on laaja valikoima yrteistä erikoissalaatteihin ja syötäviin kukkasiin. Kapseleiden "istutuksen" lomassa Smart Gardeniin laitetaan vettä ja ravinnetta, jonka jälkeen laitetaan töpseli seinään ja aletaan odottamaan, että kasvit alkavat kasvamaan. Idätys kestää noin pari viikkoa ja kuudessa viikossa kasvit ovat täysikasvuisia. Laitteen hiljainen pumppu nostaa vettä ja ravinteita kasveille automaattisesti muutaman kertaa päivässä. Itse ei tarvitse tehdä siis muuta kuin täyttää vesisäiliö vedellä ja ravinteilla noin kahteen kertaan kasvatuskerran aikana. Lisäksi kasvien kasvaessa Smart Gardenin valaisin kupua nostetaan pariin otteeseen korotuspalojen avulla. 

Mikä minusta tässä pienoiskasvihuoneessa on parasta sen automaattisuuden lisäksi on se, että se menee nukkumaan samaan aikaan kuin mekin. Smart Garden nukkuu 8 tunnin yöunet samassa rytmissä kuin sen omistaja. Meilläkin kun koti on kokonaan yhtä avoinaista tilaa, niin on kiva kuin valo sammuu yöksi. Kasvatuskerran jälkeen melkein kaikki osat voit pestä koneessa ja aloittaa uudelleen. Tämän kanssa siis ei voi mennä vikaan!  

Tiivistäisin vielä tämän olevan täydellinen lahja henkilölle, joka nauttii itse kasvattamisesta, mutta kiiren keskellä siihen ei ole vain aikaa. Itse koin ainakin ihan huikeita onnistumisen tunteita, kun yrtit ja salaatit ilmestyivät kuin tyhjästä vaikka oma panos oli hyvin pieni. Mausta vielä sen verran, että kyllä itse kasvattama lyö kaupan yrtit ja salaatit ihan kuusnolla!
Plantui Smart Garden saatu Bloginäkyvyyttä vastaan.

5 kommenttia:

 1. Olisipa isompi asunto jossa olisi enemmän pöytä tilaa niin tuollainen löytyisi kyllä meiltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä oikein kelpo vekotin! Seuraavaksi taidan tehdä sillä muutamat orvokit!

   Poista
 2. Onpas melko mahtava härveli. Olisi periaatteessa ihan omiaan mulle, jos siinä olisi lisäosa, joka pitäisi kissat loitolla. Meidän karvakamut kun luulee, että kaikki vihreä on heidän yksityinen salaattibuffet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tuolla saisi vielä kissanminttua tehtyä, niin olisi kisut varmaan ihmeissään :D

   Poista
  2. Hyviä uutisia Jutta :) Kissanminttua on tulossa ns. Limited edition valikoimaan Helmikuun lopussa. T. Plantui / Janne

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!