Pages

Esittelyssä alakerta

maanantai 19. syyskuuta 2016

Tajusinpa juuri, etten ole vielä edes vilauttanut uuden kodin pohjakuvia. Hyi minua! Ne kuitenkin varmasti vähän havainnollistaisivat teillekin tätä pytikiä ja mistä huoneesta milloinkin puhun. Olen edelleenkin aika hämilläni näistä kaikista huoneista, sillä edellisessä kodissa niitä oli tasan yksi, mikäli kylppäriä ei lasketa. Neliöitäkin on nyt pyöreästi noin 100 enemmän kuin aiemmassa kodissa. Ja oviakin on, eli jos oikein pahasti närkästyy toiselle, niin niitä ainakin voi tarpeen tullen dramaattisesti paiskoa. 

Ajattelin esitellä tilat nyt kerros kerrallaan pohjakuvan kera. Näihin pohjiin en siis vielä ole tehnyt mitään muutoksia. Aika vähän muutenkaan kajoamme tuohon pohjaan, koska budjetti. Tilat toimii hyvin näinkin, eli eipä muutoksia juuri tarvitse edes tehdä. Kuvat nappasin myöskin ennen remontin aloittamista, joten it ain't gonna be pretty! Sanonpa vain. Jotenkin kuitenkin me näimme näiden kulahtaneiden pintojen alla meidän tulevan kodin potentiaalin heti ensi silmäyksellä.Aloitetaan kierros alimmasta kerroksesta, joka on lähinnä sisäänkäyntiä. Ulko-ovi on siis oikeastaan keskellä portaikkoa, josta alakertaan on lyhyempi matka kuin keskikerrokseen. Ulko-ovesta oikealla oli aiemmin kodinhoitohuone. Me emme ole aiemmin omistaneet edes pyykinpesukonetta, joten näin suurelle kodinhoitohuoneelle ei ole tarvetta. Otammekin tämän huoneen pääasiassa eteiskäyttöön, vaikkakin tilaan sijoittuu myös pyykkihuolto. Pitkä sivu tulee täyteen kaappeja, joista suurin osa tulee eteiskamppeille. Toiseen reunaan tulee sitten pyykkikorit ja jonkin näköinen arkivaatteiden vaatekaappi. Yläkertaan on tulossa ihan vaatehuonekin, mutta arkea helpottamaan ajattelimme pitää suurimmassa käytössä olevia vaatteita täällä alhaalla, ettei pyykkejä tarvitse joka päivä kuskata kolmen kerroksen välillä. Itse pyykkäyspiste piilotetaan ovien taakse, sillä en halua niiden olevan ensimmäinen eteisessä tervehtivä asia. Tästä ratkaisusta kirjoittelen vielä myöhemmin lisää. Tuon kuvassa näkyvän oven takana on vielä yksi makuu-/työhuone, mutta siellä on tällä hetkellä pelkkiä muuttolaatikoita, niin en kuvannut vielä sitä. Sen huoneen vieressä taas on iiiiiso varasto, joka on ihan luksusta! Eteistä pari askelmaa alempana löytyy käytävä kylpyhuoneeseen. Käytävän varrelle sijoittuu myös pieni varasto, jossa on lämminvesivaraaja ja muutama hylly. Meille tämä tila tulee siivouskomeroksi. Kylpyhuone menee myöskin täysin uusiksi. Pohja pysyy kyllä samana, mutta kaikki pinnat tullaan uusimaan ja näillä näkymin tilaan lisätään myös toinen suihku. Yksi hauska yksityiskohta tässä kylppärissä on ja se sijoittuu tuonne yläkertaan johtavan portaikon alle. Tuossa saunan oven vieressä on toinen pienempi ovi, jossa on siis pieni komero! Senkin ajattelimme siistiä ja siitä tulee luultavasti paikka pyyhkeille yms. Kylppärirempan suunnitelmat ovat muutenkin jo reerassa, joten esittelen teille niitäkin piakkoin.Alakerrassa remppa on jo lähtenyt ihan kivasti käyntiin. Olemme purkaneet kodinhoitohuoneesta nuo kaappihirvitykset ja poistaneet lattialaatat sekä huterat porrasaskelmat. Kylpyhuoneessa on myöskin irrotettu lattialaatat ja sauna purettu kokonaan. Näillä näkymin keskiviikkona homma lähtee liikenteeseen sitten vähän kovemmalla tahdilla, kun remppamies tarttuu puikkoihin. Jännää!7 kommenttia:

 1. Näyttääpä mielenkiintoiselta! Ei mikään perussetti, vaan jotenkin tosi kivasti tilat menee eri tasoissa. Ja saunan ovi (joka on kokonaan puuta) näyttää ihan superhienolta juuri tuommoisena kahvoineen päivineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tilassa tosiaan noita korkeuseroja vähän on. Onneksi ovat (tai ainakin tulevat olemaan) kunnon portaita, sillä minä ainakin olen sellainen hiihtäjä, joka lyö varpaat joka kerta, jos korkeusero on alle 10 cm!

   Saunan ovi ei kyllä itseä sillä tavalla sytyttänyt. Uutta tulee tilalle, joka vähän paremmin mätsää sitten uuteen kokonaisuuteen :)

   Poista
  2. Tulin taas katselemaan kuvia teidän kodista :) Sit löysin kirjoittamani kommentin. Olin näemmä tarkoittanut kylppäriin menevää ovea (?), joka ei oikein kuvassa edes näy, en siis saunan ovea. Mutta mielenkiinnolla seuraillaan remppaa!

   Poista
 2. Mä ihastuin kans saunan oveen, tosi hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Me ei kyllä löydetty siitä tuota samaa hehkua, mutta onhan se omalla tavallaan ihan hellyyttävä. :)

   Poista
 3. Moikka, vaude, ootan innolla mitä upeaa saatte tehtyä tästä kämpästä! Tsemppiä remontointiin! :) _Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin odotetaan! Kauhulla jännitetään millon rahat loppuu, mutta ainakin joku nurkka saadaan kivaksi :D

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!