Pages

Kylppärisuunnitelmia

perjantai 30. syyskuuta 2016

Jes! Kylppäriremppa on meillä parhaillaan käynnissä ja suunnitelmat ovat muokkautuneet aika lähelle lopullista muotoansa. 

Edellinen työmies oli oikaissut muutamassa aika oleellisessa paikassa, joten purimme vanhan kylppärin kattoa lukuun ottamatta täysin alkutekijöihinsä, betoniin ja tiiliseinään asti. Nyt tilassa on kunnon lämpöeristeet ja uudet rungotkin ovat jo paikoillaan. Hommat ovat siis jo hyvällä mallilla! Kaikki toiminnot olivat sinällään ihan luontevilla paikoillaan, joten emme alkaneet niitä suuremmin muuttamaan. Toiveena oli kuitenkin saada seinä wc, toinen suihku ja pikkuisen suurempi sauna. Aina kaikkea ei voi saada, mutta nyt näyttää siltä että tällä kertaa saadaan!


Pitkälle seinälle tehdään kattoon asti ulottuva kotelointi, jonne kätkeytyy kätevästi wc pöntön härveli ja putket. Lisäksi halusin seinään muutaman kotelon, jonne saa vähän purkkeja ja putiloita talteen. En nimittäin ole liiemmin erillisten shamppootelineiden fani. Koteloita tulee nyt kolme. Yksi suihkun viereen, yksi altaan ylle peilille (jonka yläreunaan upotetaan ledinauha valaistukseksi) ja yksi pöntön yläpuolelle. Remontin myötä saatiin tilaan myös toinen suihku, joka sai paikkansa alkuperäistä vastapäätä. Näissä kuvissa näkyy jo vähän materiaalivalintojakin, jotka löimme lukkoon Habitare-messujen aikaan. Messut nimittäin kolahtivat tänä vuonna minuunkin ja kovaa! Inspiroivia osastoja oli monta, mutta minusta yksi oli ylitse muiden. Asun-lehden osasto kokonaisuudessaan oli melko maaginen, mutta Anna Pirkolan suunnittelema kuutio kerrassaan osui ja upposi! Olimme suunnitelleet kylppärin jo aiemmin kertaalleen. Seinien hartsit oli jo tilattu ja saunaan oli visioitu pystyyn asennettua sormipaneelia ainakin jossain muodossa. Tämän osaston myötä suunnitelmat sinetöityivät ja sormipaneelia haluttiin tuoda saunan puolelta vähän kylppärinkin puolelle. Panelointi tulee siis seinälle, joka ei ole veden kanssa tekemisissä, joten se pysyy siinä kyllä nättinä. Aiomme ottaa käyttöön myös yläkerran rappusten alle jäävän varaston, jonka seinä ja vinoreunainen ovi paneloidaan myös sormipaneelilla jolloin se ikään kuin häviää taustaansa. Oven ulkonäköä mietittiin pitkään, mutta lopulta tämä tuntui parhaimmalta ja huomaamattomimmalta vaihtoehdolta. Kylppärin isompi ovi sen sijaan on vielä harkinnassa.

Paneloinnin myötä kylppärin valmiiksi tilatuista ja maksetuista hartseista jäi muutama neliö yli, jotka halusimme hyödyntää saunan puolella. Saunassa laudeseinä ja katto tulee olemaan pystyyn asennettua sormipaneelia, jolloin muihin seiniin riittää tuo hartsimäärä, joka jää kylpyhuoneen puolelta yli. JEE! Lauteiden visioinnin olen antanut remppamiehen, eli rakkaan isäni hönttösiin. Toiveena oli leveät leijuvat lauteet ja kuulemma sellaiset myös saan. Saunasta tulee siis hyvin riisuttu ja melko moderni, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Lattiaksi valikoitui laattalattia, joka muodostuu kolmesta eri värisestä kuusikulmion muotoisesta laatasta. Sama lattia jatkuu myös eteisen puolelle, jolloin kokonaisuus pysyy yhtenäisenä. Värimaailmasta tulee hyvin mustavalkoharmaa. Aika hassua, sillä etukäteen olimme vannoneet ettei ainakaan mustaa saunaa tehdä enää ikinä. No, nyt sellainen tulee, ainakin puolittain. Kun kaikki pinnat on saatu tehtyä, niin vilkastaan lompakon pohjalle. Mikäli sieltä vielä muutama kolikko löytyisi, niin suihkuseinäksi tilataan tuollainen superhieno ruudullinen lasi. Tarjouksen olen tähän jo saanut, mutta muutama satanen siinä oli liikaa. Katsotaan nyt, että maltanko kuitenkaan olla sitä ilman.

Jotain tälläistä siis on luvassa. Toivottavasti tykkäätte <3 Mää ainakin tykkään.
4 kommenttia:

 1. Kateellisena katselen noita teidän kuvia suunnitelmista. Tässä kun kannattelee omia visioita ihan vaan päässä, niin voin vaan todeta kaipaavani jotain millä koostaisi sen palapelin palat näkösälle... mustassa saunassa jotain käytännön ongelmaa, vai ihan vaan orastava kyllästymistä? Hyvältä kyllä näyttää ja ihan malttamattomana odottelen uusia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustassa ei sinänsä ole muuta vikaa, kuin eräs hyvinkin epäonnistunut kokeilu kolmisen vuotta sitten :D Pikkuhiljaa nämäkin suunnitelmat alkavat muuttamaan muotoaan ihan kolmiulotteiseen muotoon :)

   Poista
 2. Huhuu :) toivottavasti remontti on edennyt jouhevasti.. millään ei malttaisi odotella kuulumisia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elossa ollaan! Vähän ikävän puoleisiakin yllätyksiä on rempalla tullut vastaan ja se onkin ollut syy mediahiljaisuuteen. Olemme rauhassa halunneet miettiä miten niissä edetään. Seuraavaksi sitä voisi vilauttaa muutaman kuvan kylppärin tämän hetkisestä tilasta :)

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!