Pages

Hellää hoivaa ja silittelyä

torstai 15. syyskuuta 2016

Hahaa! Nyt pääsette kurkkaamaan meidän tulevaan makuuhuoneeseen, joka löytyy kodin kolmannesta kerroksesta. Täältä aloitimme remontin lomani aikana ja hommaa riitti kyllä. Riittäisi edelleenkin, sillä tällä hetkellä mikään ei ole edistynyt. Ollaan molemmat tehty aika pitkää päivää töissä ja minä ainakin myönnän olevani ihan naatti, kun arvon mielessäni sohva & leffa vai remppa. Sohva vie aika usein voiton... Mutta onneksi pian alkaa hihat heilumaan, kun remppamies pääsee hommiin. Hän ei tosin tänne yläkertaan tule, vaan aloittelee alakerran kylppäristä. Kerron siitä toki lisää vielä myöhemmin, sillä kylppärin suunnitelmat ovat alkaneet jo vähän hahmottua. JEE!

Asiaan! Alla näette kuvia makuuhuoneen lähtötilanteesta. Joku saattaa jo aiemmasta sneak peekistäni tunnistaa tuon ikkunan. Se oli yksi niistä asioista joihin ihastuin, kun ensimmäistä kertaa kävimme tätä kotia katsomassa. Luusto on tällä kodilla kunnossa, mutta iho kaipaa vähän hellää kosketusta. Välillä toki vähän raivopäisempää silittelyäkin. Heh.  Ensi töikseni purin nuo kaapistot, sillä meille tulee ihan erillinen vaatehuone, jossa säilötään hienoimmat hepenet. Eipä mennyt kauaa, kun kävi ilmi, että aiemmin toteutetussa remontissa oli menty vähän sieltä mistä aita oli siihen aikaan matalin. Kaapistojen takaosa oli jätetty pelkälle kyprokille ja tapetit olit läästitty suoraan kyprokkiin ilman pohjamaalausta. Se toki hieman vaikeutti tapettien repimistä irti. Tapetinpoisto aineella, sisulla ja raivolla ne kuitenkin lopulta irtosivat. Jäljelle jäi reikäiset seinät, jotka kaipasivat vielä aikalailla tasoittamista, ennen kuin niihin tohti maalia läästiä. Toki tasoittamista ja hiomista tapahtui myös maalikerrosten välissä. Ainiin ja tuo oven päällä oleva (ilmeisesti ilmanvaihto)kolo myös paikattiin umpeen ja vanha ovi menee vaihtoon. 

Pohjatöiden jälkeen seinät päivittyivät aikalailla freesimmäksi. Päätin ensin maalata kaikki valkoiseksi, fiilistellä hetken ja miettiä jotain kivaa tuohon päätyseinään. Siihen päätin sutia Kalklitir-kalkkimaalia, sillä jo pitkään olen halunnut sitä testata. Väriksi päätyi Nougat, koska Concretea ei ollut ja inspiraatio oli NYT. Myös hormi sai ylleen vähän uutta puhdasta maalia, jonka jälkeen ilme freesaantui huomattavasti. Nyt tästä huoneesta puuttuu enää kattoparruista vanhan lakan poistaminen sekä lattian hiominen ja maalaaminen/vahaaminen. Lattiatouhut tapahtuu sitten kun muutkin yläkerran huoneet ovat siihen valmiit. Ja loppuun haluaisin kuulla teidän näkemyksen! Seuraa siis tärkeä gallup teille, jotka olette jaksaneet jorinoitani tänne loppuun asti lukea...

Kysymys kuuluu: 

Meillä kun on melko hyvässä kunnossa oleva, mutta pisun väriseksi kellertynyt mäntylautalattia, niin tohtiiko sen maalata vai olisko kivempi vaan hiota kunnolla ja vahata jollain vaalealla sävyllä?  Käyttökokemuksia ja erinomaisia sävyvalintoja saapi jakaa kummastakin kommenttiboksiin. Parrut jäävät about tuon värisiksi, mutta rapsuttelen niistä lakkaa pois. Niin ja keskikerroksesta löytyy myös lautalattiaa, joka kylläkin on paljon huonommassa kunnossa ja osittain vuorattu tuhannella kerroksella muita lattiamatskuja. Näiden kahden kerroksen välinen portaikko uusitaan myös, eli tavallaan haluaisin saman linjan jatkuvan kummassakin kerrokessa. 


11 kommenttia:

 1. Nyt ei ole galluppiin antaa mitään kokemusperäistä, mutta toivon, että kerrot jossain kohtaa, miten se lakan rapsuttelu sujui ja millainen on tulos. Meillä odotellaan vielä avaimia 1.10 saakka..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin tästä aiheesta kirjoittaa, sillä itse en tästä juuri tietoa löytänyt. Muutaman parrun olenkin jo hinkuttanut ja kyllä niistä vaan paremmat tulee!

   Poista
 2. Minä ehdottomasti hioisin ja vahaisin! Remppapostauksia on aina kiva lukea, bring it on :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tekisi itsekin mieli, mutta aivan tuhottoman vaikea päättää! Jaiks!

   Poista
 3. Hi. I just wanted to say that I love your blog! I just discovered it today, and have browsed through the entire archive in a few hours. Unfortunately I cannot understand a word of finish, so I have a hard time understanding everything. I'm currently using google translate, but the translations are terrible, so I guess even google thinks finish is impossible ;). Have you ever thought about blogging in english?
  In any case, I'll continue 'reading' your blog. Luckily the pictures are amazing :). I can't wait to see what you'll do in your new home.

  Greetings from Denmark :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Who ever you are, you just made my day! <3

   So nice to hear that you like my blog even though you can't understand a word! Actually I have planned to start writing in english but I always forgot! But because of your message I will certainly start it soon! <3 Thank you!

   Poista
 4. Henkilökohtaisesti kannattaisin hiomista ja varaamista. Näyttää minun silmääni kauniimmalta ja puun upea kuviointi pääsee esille.
  Toki maalausta lattiassa on oma tunnelmansa, joka sopisi tuon ikäluokan taloon. Ennen maalaustakin lattia on toki hiottava myös, jos maalauksesta haluaa pitkäikäisen.
  Henkilökohtaisia remppa kokemuksia minulla ei ole, mutta maalarin taustaa kylläkin, jonka perusteella nyt puhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hiontaa on edessä enivei, mutta nyt ei osaa päättää :D Vähän kallistun itsekin vahaamiseen. Katsotaan, missä kunnossa alakerran lautalattiat ovat, kun saadaan ne kuorittua esiin. Haluaisin kaikkien olevan samanlaiset.

   Poista
 5. Hionta ja lipeöinti! Se on suunnitteilla meidän seuraavan kotiin, sitten joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono! Jotenkin se vaalea puu houkuttelee kyllä! :)

   Poista
 6. Meidän 70-luvun rivitalon mäntylattia hiottiin ja vahattiin ympäristöystävällisesti tällä: http://bloom.fi/oljyt/lattiaoljy/ Tuli hyvä ja on kestänyt jo kolme vuotta. Parasta oli myös erittäin nopea kuivumisaika.

  VastaaPoista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!