Pages

Lattian asennuspuuhissa

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Weberin Casa Design lattia saatiin asennettua viikonlopun aikana. Työvaiheet olivat melko nopeita ja on mukavaa että lattiaa voi käyttää varoen jo seuraavana päivänä viimeistestä työvaiheesta. Pohjatyöt veivät kyllä huomattavasti enemmän aikaa ja niihin minäkin pääsin osallistumaan. Lattia oli tietysti täynnä pölyä, tasoitekikkaroita maalia ja muuta remontista aiheutunutta likaa. Ensin imuroitiin pölyt ja kikkareet pois niin hyvin kuin imuri imi. Lisäksi vielä pyyhittiin hienommat pölyhiukkaset kostealla liinalla. Sitten tilkittiin kipsilevyjen saumat ja reunat silikonilla (olisi voinut käyttää myös Weberin omaa viimeistelytasoitetta). Tässä välissä meidän kengät olivat likastaneet lattian jo uudelleen, joten tehtiin vielä pikasiivous ennen primeria. Primeri levitettiin harjalla ja seuraavana päivänä miehet levittivät itse laastin, sillä aikaa kun minä istuskelin tyytyväisenä töissä. Toinen sekoitti ja kaatoi laastia, toinen heilui liippi kädessä. Kun tämä vaihe oli valmis, sen annettiin rauhassa kuivua seuraavaan päivään asti. Kuivuneelta pinnalta pyyhittiin huolellisesti pölyt, jotta pinnan pohjustusaine tarttuisi paremmin. Primeri levitettiin telalla ja annettiin kuivua pari tuntia, jonka jälkeen pintaan levitettiin vielä 2-komponenttinen suoja-aine. Seuraavana päivänä meillä olikin jo valmis lattia, jossa me varoen jo hipsuteltiin. Jos kyseinen lattia kiinnostaa, niin kannattaa tutustua asennusohjeisiin jo etukäteen.  Alla pari kuvaa laastin levittämisestä.

Asennusohjeissa lukee, että Casa Design lattian voisi asentaa myös olemassa olevan parketin päälle. Tästä haluaisin kuulla kokemuksia. Omasta kokemuksesta parketit elävät aika paljon, joka aiheuttaa halkeamia pintaan. Tässä tapauksessa kuitenkin tarkoitetaan ilmeisesti liimattuja parketteja. Itse en uskaltaisi parketin päälle tätä laittaa, mutta jos joku on uskaltanut niin kertokaa miten kävi!
6 kommenttia:

 1. Teillä on upean näköinen koti! Minkä hintaiseksi tällainen lattia tuli? Itse mietin täällä mitä tehdä kulahtaneelle parketille.. Pakko myös mainita, että teidän olohuoneen laastiseinä on aivan ihana!

  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Marie! Meillä oli myös aika kulahtanut parketti, joka oli alunperin tarkoitus hiota ja valkolakata, mutta asiantuntija sanoi, ettei kannata. Meillä oli muistaakseni pyökkiparketti, jolla on taipumus elää tosi paljon. Jos parketin olisi laittanut talvella kuntoon, niin kesällä siinä olisi kuulemma ollut taas rakosia ja epätasaisuuksia. Ihan hyvä siis että otettiin se pois. Tuo Casa lattia on kyllä komean näköinen, mutta meillä siinä on aika paljon halkeamia, sillä alla on kyproklattia, joka ilmeisesti joustaa jonkin verran. Naarmuja ja likaakin on tullut jo :/ Harmaassa sävyssä ei ehkä näkyisi yhtä hyvin kuin valkoisessa. Lattia tuli maksamaan muistaakseni jotain 40-50 €/m2. Asennuksessa säästettiin kun tehtiin itse. Noissa ohjeissahan tosiaan sanotaan, että voisi laittaa parketin päällekkin, mutta sitä en kyllä suosittele. Puu elää aina ja uskon, että halkeamia tulisi helpolla.

   Poista
 2. Kiitos tiedosta! Meillä haetaan nyt edullista vaihtoehtoa jolla saisi lattian vaihtoa lykättyä vuoden tai kaksi. Taidan siispä iskeä betoluxit lattiaan ja toivoa parasta! :)

  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että siitä tulee upea, kunhan parketti on tasainen eikä kupruile. Mulla on parhaillaan työn alla yksi projekti, jossa on tarkoitus maalata tammiparketti Betoluxilla valkoiseksi. Kiva päästä itsekkin näkemään, miltä se näyttää! Toistaiseksi olen vaan blogeissa nähnyt maalattuja parketteja, mutta ovat ainakin kuvissa näyttäneet upeilta!

   Poista
 3. Heippa!
  Miltä lattia näyttää ja vaikuttaa nyt näin vuoden käytön jälkeen?

  Täällä pitäisi lattia valinnat lyödä lukkoonja casa desing olisi ykkösvaihtoehto mutta tuohon neliöhintaan odotan sen myös toimivan arjessa ja juhlassa..

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Vähän myöhässä vastailen, mutta toivottavasti auttaa vielä!

   Nyt valitsisin ehkä ennemmin harmaan hartsipinnoitteen, jossa ei näkyisi lika ihan yhtä helposti, mutta muuten tämä on ihan kelpo lattia. Meillä on alla cyproclattia, jonka joustavuuden vuoksi tuo casa pinnoite on paikoittain vähän halkeillut. Minusta se tuo siihen kyllä vähän sellaista betonilattian fiilistä, eli ei ne halkeamat oikeastaan ole edes haitannut. Aluksi harmitti, mutta sitten niihin tottui. Mikäli pohja on kova ja kunnossa, niin sitten halkeilua tuskin edes tapahtuu. Valkoisessa tietysti näkyy pöly ja lika, mutta tuota on aika helppo onneksi pyyhkiä :)

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!