Pages

valmis seinä ja halpa valaistus

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Saneerauslaastilla tehty seinä on nyt kuivunut ja vielä kun meillä oli rakennustelineet koottuna, oli ratkaistava olohuoneen valaistus. Jostain syystä meillä ei ole valaisinpistokkeita lainkaan, vaan katon rajassa, viiden metrin korkeudessa on kolme tavallista pistorasiaa. Olin mietiskellyt tilaan näyttäviä riippuvalaisimia, mutta aika eikä budjetti eivät antaneet periksi tällä kertaa. Valaisimeen olisi täytynyt vaihtaa pidempi johto ja pistoke, jotta se olisi meillä toiminut. Keksin vanhat kunnon Clas Ohlsonin roikkavalaisimet, joissa on valmiiksi viiden metrin johto sekä tavalliseen pistorasiaan sopiva pistoke. Ostimme pistorasioihin jakorasiat, jotka jakavat yhden pistokkeen kahteen ja eikun ripustamaan roikkia kattoon! Roikat sopivat vielä hyvin asunnon loft tyyliin ja johdotkin saavat kerrankin luvalla roikkua miten lystäävät. Odottelen kyllä vielä johtojen suoristumista, sillä vielä niissä näkyy taitoskohtia. Ostimme kuusi roikkavalaisinta, niihin lamput ja jakorasiat. Neljä niistä tulee olohuoneen sohvaryhmän ylle ja kaksi eteisen seinälle. Koko projekti tuli siis maksamaan noin 130 euroa. Valaistustehokin on yllättävän hyvä ja valoa riittää sekä ala- että yläkertaan. Olen tyytyväinen!6 kommenttia:

 1. Apua, miten upea! Jes. Aivan loistava ratkaisu tämä valaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan tykätty kyllä tästä ratkaisusta. Nyt jos saisi päättää, niin siirtäisin niitä vähän. Niitä asentaessa ei ollut vielä hajua huonekalujen lopullisesta sijoittelusta, joten ovat inan väärässä kohdassa, mutta ei se haittaa mitään! Siinä ovat ja pysyvät varmaan seuraavallekkin asukkaalle. Tuonne viiden metrin korkeuteen ei enää niin vaan kiivetäkkään.

   Poista
 2. moi!
  miten sammutatte ja laitatte päälle nämä? itselläni sama valaisin ja pitää aina vetää pistorasiasta irti jos haluaa sammumaan.

  VastaaPoista
 3. Moro! Meillä on niin onnekas tilanne, että noi toimii ihan katkaisijasta. Aika erikoinen systeemi, kun katon rajassa on kolme normaalia pistoketta, eikä ollenkaan sellaisia valaisinpistokkeita. Se oli yksi syy, miksi valittiin noi valaisimet. Onneksi ei tartte kiivetä tonne viiden metrin korkeuteen aina kun haluaa valot päälle ja pois :)

  VastaaPoista
 4. moi! hyvännäköinen seinä! onko siihen lisätty jotain efektimaalia tms. vai tuleeko pelkällä laastilla juurikin tuota tummaa ja vaaleaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei ole lisätty mitään efektimaalia, pelkkää saneerauslaastia vain. Tosin noissa vaaleammissa kohdissa pukkaa alempi maali ehkä vähän läpi. Niissä kohdissa on tota laastia ehkä vähän ohuempi kerros.

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!