Pages

Project Thonet

tiistai 12. elokuuta 2014

Löysin tovi sitten Thonet tuolin naurettavan halvalla. Se oli kyllä maalattu huonosti ja päällystetty rumalla kankaalla, joka oli myöskin maalattu (miksi?). Tämähän ei minua mielyttänyt, joten purin sen osiin, jotta se olisi helpompi hioa ja maalata. Instragram seuraajat ovatkin varmaan näihin kuviin jo törmänneet, mutta tältä näyttää siis purettu Thonet tuoli ja epätoivoinen hiominen. Etujalkoja en saanut irti, mutta muuten tuoli oli helppo purkaa. Toivottavasti myös koota. Yksi ruuvi tipahti terassin alle, joten täytyy siihen hommata uusi.

Nyt olen saanut kaikki osat hiottua. Alkuperäinen suunnitelmani oli, että jättäisin tuolin vaalean puun väriseksi, mutta en jaksanut ihan puupuhtaaksi hioa, joten aion tämän maalata, TÄNÄÄN! Kaipaisin teiltä ehdotuksia maalisävystä. Tällä kertaa olen itselleni luvannut, että mustaa tai valkoista tästä ei tule. Olisi hauska kuulla teiltä ehdotuksia verhoiluun ja maalisävyyn. Kertokaahan äkkiä, niin voitte vielä vaikuttaa lopputulokseen. Aikaa on klo 18 asti, jonka jälkeen astelen maalikauppaan.
Sain aika hyvin pelastettua vielä vanhan polttomerkikin, jonka päältä oli maalattu. Olisko jollain muuten vähän lisää infoa tästä, koska polttomerkissä lukee Thonet83 ja rehellisesti sanottuna tuo 83 ei sano mulle mitään, enkä oikein löytänyt siitä tietoakaan. Auttakaa siis viisaammat ihmiset mua!

10 kommenttia:

 1. Eikös Thonet'n tuolien mallit ole numeroitu? Olisiko tuo tuolimalli 83?
  Minä ehdotan väriksi joko jotain erottuvaa, kuten minttua, tai sitten kitin väristä, eli harmaanbeigeä, joka sopii tuolien alkuperäiseen ajankohtaan. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin luulin aluksi, mutta googlettelujeni perusteella sellasta ei ole kun Thonet83, toi tuoli on enemmänkin 214. Mutta en ole kyllä varma. Siksi kysyin viisaammilta :D Mun haavemaailmassahan tuo on joku super harvinaisuus :) Hyviä ehdotuksia maalisävylle! Samat ovat käyneet mielessä! Tumman vihreä jostain syystä puhuttelis myös :O

   Poista
 2. Olipa hyvä löytö! Ehdotan minttua ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu olis kyllä supersöpö! Oon kaavaillut tätä työpöydän tuoliksi. Mun työpistehän on tuolla liukuovien takana ja siellä on mintunvihreä seinä. Joku vähän tummempi minttu olis myös jees!

   Poista
 3. Joku ihana pastellin sävy olis magee :-) Oma suosikki olis hempeä keltainen <3

  VastaaPoista
 4. Mä kyl tekisin valkoiseksi ajattomuuden vuoksi, vaiks kylhän sen mintunkin päälle vois myöhemmin maalata. Hieno löytö. Puun värinen olis kyllä huippu. Mitäs jos kuitenkin vaan hinkutat pidemmän kaavan mukaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alta kyllä paljastui tosi kaunis puu, mutta kun en saanut noita etujalkoja irti, niin en usko saavani sitä liitoskohtaa niin nätiksi hiottua :/ Se varmaan ottais ainakin omaan silmään. Toiseksi oon aika kypsä tohon hiomiseen jo :D Noiden kuvien jälkeen on hiottu vielä PALJON ;D Sain ranteeseenkin jonkun rasitusvamman. Mähän tietysti muistin noudattaa kaikkia työergonomian sääntöjä! or not..

   Poista
 5. Ehdottomasti jokin pirtsakka väri - limenvihreä, turkoosi, keltainen tms..
  nousee ikäänkuin massasta esille ja tuo ihanan väripilkun kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Räikeät värit on mulle kyllä haaste omassa kodissa. Tuoli on nyt pariin kertaan maalattu, mutta vielä saatte vähän aikaa jännittää minkä värin valitsin ;)

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!