Pages

Done and done!

torstai 22. tammikuuta 2015

Vaikka meidän omat kylppäriunelmat eivät toteutuneet muuta kuin saunan osalta, minulla oli ilo suunnitella pienelle perheelle unelmien kylppäri. Mikä parasta, sain projektiin täysin vapaat kädet! Skandinaavista minimalismia lähdettiin tavoittelemaan, värimaailmana mustavalkoharmaa. Aivan kuin itselle suunnittelisi siis. Tämä oli ihan huippukiva projekti ja pääsin toteuttamaan visioita, joita omaankin kylppäriimme haluaisin toteuttaa. Nyt remontti on valmis ja tässä kuvia lopputuloksesta! Remontin toteutti Tmi Risto Tanninen, eli rakas isäpappani!

Asukkaat eivät olleet vielä edes ehtineet kotiutumaan ennen, kuin kutsuin itseni kuvaamaan. Tässä tehty pikastailaus omilla tavaroillani. Ikään kuin tämä olisi mun oma kylppäri...  I wish! 





Seinän palkissa kulkee putkia, sen kaveriksi tehtiin yhtä syvä hylly, joka kätkee sisälleen pytyn härpäkkeet ja vesiputket. Siihen jouduttiin kyllä tekemään luukku, jotta niihin päästään käsiksi, mikäli jotain ongelmaa joskus ilmenee. 

Meidän saunaremontin yhteydessä tutustuin Sarokkaan saunamateriaaleihin ja voin rehellisesti sanoa, etten enää muualle mene. Mukavaa, kun valikoimasta löytyy muutakin kuin mänty- ja tervaleppäpaneelia. En voi myöskään tarpeeksi ylistää Sarokkaalta saamaani palvelua. Pieksee isot rautakaupat kyllä kuusnolla! Sarokkaalla on myöskin laaja valikoima kylpyhuonekalusteiden suhteen. Tämän kylpyhuoneen kaikki tuotteet ja materiaalit mukaan lukematta kodinhoitohuoneen kalusteita ja hartsipinnoitetta ovat Sarokkaalta. Kodinhoitohuoneen kaapit löytyivät Kvikiltä ja hartsipinnoite Belle Artista. 




Saunaan valitsin materiaalit ja järjestyksen, mutta isäni sai suunnitella lauteet, sillä se on hän on siinä kyllä parempi kuin minä. Lauteiden alla, säleikön takana on saunan valaistus, jonka unohdin kuvata. Se näytti myös tosi hyvältä! Lauteet on samaa matskua kuin meillä, eli haapaa. Seinissä on haapapaneeli ja kaikki on käsitelty Tikkurilan Supi saunavahalla vaaleaksi. Kiukaana toimii Tulikiven Sumu. 



 Kodinhoitohuoneen kaapit ovat Kvikistä. Ne kätkevät sisäänsä muun muassa pyykkikoreja ja silityslaudan. Mustien kaappien alareunassa on upotetut ledit, joista saa lisävaloa pyykätessä.

Aiemmin tämä kylpyhuone koostui kolmesta huoneesta. Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen välissä oli umpinainen seinä ja ovi. Sitä me avarsimme jättämällä aukon avonaiseksi. Kylpyhuoneen ja saunan välissä taas oli tiiliseinä, jonka myöskin avarsimme ja laitoimme tilalle ikkunan. Tila tuntuu nyt huomattavasti isommalta ja aika paljon freesimältä kuin vanha!

Hauskaa tässä projektissa oli myös se, että toteutimme tämän yhteistyössä isäni kanssa. Minä suunnittelin ja isäni toteutti. Olen aina ihaillut isäni kädentaitoja ja täytyy sanoa, että taas on melko onnistunut lopputulos. Sekä asiakkaat että me olemme tyytyväisiä lopputulokseen, mutta mitä sanot sinä? Ja hei! Lyömätön isätytär duo tekee mielellään jatkossakin projekteja yhdessä, eli mikäli sinulla sattuu olemaan tiedossa joku kohde, niin mehän mielellämme toteutamme! 




30 kommenttia:

  1. Oo on kyllä todella upeaa! Aivan ihana tuo hartsipinnoite.. Ja Manon laatikostot vaan ovat niin täydelliset.. Meillä ne tulivat keittiöön, enkä kyllä lakkaa ihastelemasta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä oikein tyytyväinen itsekin. Tuli juuri sellainen, kun olin suunnitellutkin! :) Ja mulla on myös "pieni" Kvik ihastus päällä!

      Poista
  2. Huhhuh. Aivan u-p-e-a! Jos olisi oma kämppä niin palkkaisin teidät hommiin kyllä alta aikayksikön. Vuokrakämpässä ei sinäänsä ole mitään muuta vikaa kuin kylpyhuone. Se koostuu reikäisistä ja kaikin puolin hirvittävistä muovi tai-mitä-nyt-ikinä-onkaan -pinnoista. Lattia on likaisen sinivihreä ja seinät oikein kellastuneen väriset. Hyh. Kaiken muun kämpässä onkin saanut onneksi itse laittaa joten kylppärissä käydäänkin vain pyörähtämässä ja mielellään silmät kiinni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihanalta kylppärisi kuulostaa! Oikein silmiä hivelevältä :'D Meidän vanhassa asunnossa oli myös vähän rumeli kylppäri, mutta stailaa vaan kivasti, niin kyllä siellä sitten viitsii käydä pyörähtämässä! Ei meidänkään kylppäri mikään järin kaunis ole! Saunan me uusimme juuri ja se on hyvä!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää, olispa munkin tulevassa yksiössä edes siedettävä vessa :D Tommosesta nyt puhumattakaan.. Good work

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin juuri, että sulla on muutto edessä! Toisaalta harmi, mutta on se kiva päästä ihan itsenäisesti laittamaan uutta kämppää. Ja olen jo nyt varma, että siitä tulee täydellinen <3

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Onneksi asiakkaatkin tykkäsivät :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Eikö vain? Kamala polte tuli taas laittaa oma kylppäri kuntoon!

      Poista
  6. Tuo mikrosementti ei oikein puhuttele mua, mutta väreistä pidän paljon (huolisin saman kokonaan laatoitettuna ;D). Nuo kodinhoitohuoneen kalusteet on todella kauniit. Harmi, että mies ei lämpeä noille, muuten meillä olisi keittiö tuota samanlaista ovea... Good work!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sen sijaan otan huumaa tuosta hartsipinnoitteesta! Se on niin helppohoitoinen ja antibakteerinen vielä kaiken lisäksi. Asiakkaat toivoivat isoja laattoja, eli mahdollisimman vähän puhdistettavia saumoja. Tuo hartsi on täydellinen vaihtoehto! Isoilla laatoilla ei nimittäin saa kaatoja kunnolla tehtyä. Meillä oli vanhassa asunnossa melkein samanlainen keittiö, kuin tässä kodinhoitohuone. Tykkäilen itse kovasti! Plussaa siitä, että yläkaapit ovat mustat myös rungoiltaan! Kaikkialta ei saa mustia runkoja.

      Poista
  7. Näyttääpä kivalta!! Hyvä sinä! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Hyvä myös Risto, joka teki suunnitelmani todeksi :)

      Poista
  8. Se on täydellinen!! Tää duo voisi tehdä joskus keikan Savonlinnaan kunhan voitan lotossa, ei varmaan ihan yhdellä 10 000:lla irtoa..? Todella, todella hyvää jälkeä! Pakko pinnata nämä muistiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ilmanmuuta tullaan Savonlinnaan kuule :D (vaikka ethän sä mitään suunnitteluapua tartte) Mutta voi olla, että kylppäri ei ihan 10 000 irtoa. Täytyy varmaan itekkin pinnata itselle muistoksi :)

      Poista
  9. Todella kaunista! Hyvännäköiset nuo mustat yläkaapit ja hartsipinnoite lattiassa. Mielelläni kuulisin, onko liukas käytössä ja miten kestää kosteassa tilassa ja kulutusta? Riisikori sopii hyvin tyyliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään ite kanssa mustista yläkaapeista. Usein näkee laitettavan tummat kaapit alas ja vaaleat ylös, mutta minä pidän enemmän tästä kombosta. Nuo yläkaapit on niin pienet ja kevyet, ettei tunnu yhtään raskaalta, vaikka ovatkin mustat. Ja hartsipinnoite on oikein oivallinen valinta märkätiloihin. Ei tuntunut yhtään liukkaalta. Tässä linkki Belle Artin sivuille, joista voi paremmin lueskella infoa http://bellearti.fi/index.php/tuotteet/hartsipinnoitteet

      Poista
  10. Hieno!
    Mua kiinnostaisi myös tuo lattia - sen mahdollinen liukkaus ja myös muu kestävyys, esim. mahdollinen kengissä/vaatteissa kulkeutuva hiekka - naarmuttaako? Entä noiden Kvikin valkoisten kalusteiden hinta?

    Nimim. Remppaa just suunnittelen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laitan sinulle tämän saman linkin, kuin Kotilaiturin Katille http://bellearti.fi/index.php/tuotteet/hartsipinnoitteet
      Tuolta löytyy varmasti paremmat vastaukset, mitä minä pystyn tähän kommenttikenttään kirjoittamaan. Belle Artissa on myöskin todella asiantuntevat myyjät, joten sieltäkin voi soitella ja kysellä infoa :) Toivottavasti auttoi!

      Poista
  11. Ääk sun faija saa luvan tulla tekemään meidän seuraavan rempan, mahtavan upeaa jälkeä!

    VastaaPoista
  12. Upea tulos, ja hienoa suunnittelutyötä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lisää tämmösiä projekteja kiitos! :)

      Poista
  13. Hei! Mistä on tuo pyöreä peili? Juuri tuollaista etsin
    Meidän vessaan. Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peili on Svedbergsin Jenny. Se on peilikaappi, mutta ei näytä yhtään siltä. Tuo peili avautuu tuosta ja sen takana on neliön mallinen pieni kaappi.

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Pidän tästä myös itse :) ja onneksi asiakkaatkin pitävät!

      Poista
  15. Kaunista ja harmonista! Mikä matsku on tuo harmaa seinässä? Itse joskus laitoin kevyttasoitetta ja saunavahasin päälle, myöhemmin mietin kosteudenkestoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on Belle Artin hartsipinnoite, joka kestää kosteutta mainiosti.

      Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!