Pages

DIY tyyny

maanantai 20. lokakuuta 2014

Kutsun meidän naapurin Jutan Projekti Verkaranta-blogista meille lauantaina viettämään iltaa. Jutta opetti mulle kankaanpainantaa perunoiden ja bataattien avulla. Olen viimeksi kyseistä tekniikkaa käyttänyt ala-asteella. Meillä oli tosi hauska ilta! Inspiraatiota haettiin toisistamme ja viinistä. Okei kuoharistakin! Meidän keittiön saareke oli aika villin näköinen aamulla. Onneksi käytin kerrankin pelisilmää ja suojasin sen pahvilla.

Tässä muutama syksyinen kuva mun tekemästä tyynystä, joka onnistui parhaiten. Mitäs tykkäätte? Tein toisenkin, jossa oli tekstiä, mutta aamulla bongasin siitä melko pahan kirjoitusvirheen. (Syytän tästä alkoholia!) 
Jos innostut itsekin tähän tekniikkaan, niin Jutan blogissa on hyvät ohjeet.


23 kommenttia:

 1. Hienosti sommitellut höyhenet ja kaikin puolin upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Paras lopputulos tulee, kun ei liikaa mieti. Painelee vain! Meinas kyllä lähteä vähän hansikkaasta toi homma :)

   Poista
 2. Tosi hieno :) Tarkka höyhenkuvio, vaikka onkin bataatilla/ perunalla tehty (minulla sellainen käsitys, että siihen vaikea kaivertaa kovin pientä yksityiskohtaa). Tätä pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pienempi sulka on tehty perunalla ja isompi bataatilla. perunaan oli helpompi kaivertaa ehkä, mutta tuosta bataatilla painetusta tuli kyllä hienompi. Yllättävän paljon siihen sai yksityiskohtia kaiverrettua. Täytyy olla vain terävä veitsi!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tää oli kyllä sen verran hauskaa, että täytyy tehdä toistekkin!

   Poista
 4. Ihana!! Vaikea kuvitella miten noin herkän kuvion sai painettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Terävä veitsi vain pitää olla, niin saa yllättävänkin tarkkoja yksityiskohtia. Voisi hyvin olla vieläkin yksityiskohtaisempi! Tuo kangas on jotain luonnonkuitua, ramia. En ole aikaisemmin edes kuullut moisesta, mutta se korostaa aika hyvin noita yksityiskohtia.

   Poista
 5. Tosi kiva! Painoitko tämän aidolla höyhenellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en sentäs :D Ei tämä nyt ihan niin hieno ole! Piirsin ensiksi mallin, leikkasin sen, lättäsin siihen vihanneksen päälle ja siinä se pysy. Bataatin kohdalla piti vähän kostuttaa sitä paperia, että se pysyi paremmin, mutta sen jälkeen on hyvät ääriviivat mitä pitkin kaivertaa.

   Poista
 6. Kiitos! Yllättävän hyvä tuli, vaikka itse sanonkin :)

  VastaaPoista
 7. Mun perunankaiverruskyvyt on about Ferm Livingin Half Moonin tasolla, joten en voi kuin ihastella tuota työnjälkeä. Tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eihän Fermin Half Moonissa ole mitään vikaa :D sehän on kaunis kuosi ku mikä :)

   Poista
 8. Uskomaton taito sulla. En mä vaan saisi piirrettyä tuollaista höyhentä, saati sitten kaiverrettua sitä potaattiin! ;D Tosi ihana tyyny. Vink vink, myyntiin sinne sun nettikauppaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kovin paljoa ponnistuksia vaatinut :) sulat tuli paperille ihan kertaheitolla! Eka on aina paras :)

   Poista
 9. Tää on niin mun lemppari. Ja myös se tekstityyny. Oli kirjoitusvirhe tai ei ;) Seuraavaks sitten jotakin muuta - niihin sun löytyneisiin pellavapäällisiin. Kiitoksia vielä luovasta seurasta, oli huikeeta!

  VastaaPoista
 10. Todella kauniit höyhenkuviot! Tekstityyny pienellä virheellä on juuri uniikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Siinä oli kokonainen sana väärin siinä tyynyssä :'D

   Poista
  2. hihii, kuinka paljon sitä alkoholia tuli litkittyä :)
   Mutta todella kauniin tyynyn olet tehnyt. Pitöisköhän itsekin kokeilla tota painantaa, olen vain siveltimen kanssa kirjoitellut ja piirrellyt tyynyihin.

   Poista
  3. Sopivasti tietenkin, saavuttaaksemme luovan olotilan! Ja tietenkin pitäis!!

   Poista
 11. Ihana!! Mä en ois kyllä osannut arvata tätä itse tehdyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai? Onnistunut kuva siinä tapauksessa! :) kyllä siinä ihan kädenjälki näkyy

   Poista

Olisi mukavaa lukea teidän kommentteja. Jätä siis omasi tähän. Kiitos!